haber

Murat Kaçar dünya şampiyonluğuna koşacak

Avrupa ve Balkan Şampiyonu Doktor Murat Kaçar’ın son hedefi dünya şampiyonluğu. Kaçar, 25 Ekim’de Brezilya’nın Porto Alegre kentinde düzenlenecek 20’inci Dünya Şampiyonası’na katılarak hedefini yakalamaya çalışacak. Bu önemli yarış öncesinde Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, şampiyon sporcu Murat Kaçar ve Nilüfer Belediyespor Kulübü Başkanı Naci Kale ile basın toplantısı düzenledi. Nilüfer Belediyesi’nin amatör sporlara verdiği desteğe dikkat çeken Bozbey, bunun olumlu sonuçlarını görmekten mutluluk duyduğunu söyledi.

Başkan Bozbey, sporun temelinin jimnastik ve atletizm olduğunu kaydederek, Nilüfer’de atletizm tesisi yapılacağının müjdesini verdi. Bozbey şöyle konuştu: “Jimnastik ve atletizm tüm sporların temeli. Bu dallarla spora başlayan çocukların, gençlerin tüm branşlarda başarılı olduğu bilimsel olarak kanıtlanmış durumda.İşte bu nedenle, fiziksel olduğu kadar sosyal alanda da çocuklarımızın, gençlerimizin başarısı için biz Nilüfer’de bu spor dallarına yatırım yapmayı önemsiyoruz. Beşevler Jimnastik Salonu’nu tamamladıktan sonra hedefimiz, Nilüfer’e bir atletizm tesisi kazandırmak olacak.”

Başkan Bozbey, spor kültürünün ve spor bilincinin gelişmesi gerektiğini vurguladı. Şampiyon sporcu Murat Kaçar da Türkiye’de futbol dışında diğer sporlara destek verilmemesinin başarısız sonuçları da beraberinde getirdiğini kaydetti. Yediden yetmişe herkesin spor yapabileceğini kaydeden Kaçar, spora verdiği destekten dolayı  Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’e teşekkür etti.

Kaçar konuşmasının ardından, son Avrupa Şampiyonası’nın düzenlendiği Hırvatistan’da Zagrep Belediye Başkanı Milan Bandiç’in gönderdiği tşörtü Başkan Bozbey’e takdim etti. Nilüfer Belediyespor’u dünyanın her yerinde başarıyla temsil eden veteran atlet Dr. Murat Kaçar Brezilya’nın Porto Alegre kentinde düzenlenecek olan 20. Dünya Master Şampiyonası’nda Nilüfer Belediyespor’u ve Türkiye’yi temsil edecek.

Dünya Masterlar Şampiyonası’nda 65 yaş kategorisinde 100 metre engellide yarışacak olan Murat Kaçar, bu yarışmalarda 14 seçme rakiple mücadele edecek. Kaçar, 25 Ekim’de sabah seçme yarışlarından sonra akşamüstü finalde kaldığı takdirde Dünya Şampiyonluğu için yarışacak.

Nilüfer Belediyespor adına yarışarak başarılara imza atan veteran atlet Dr. Murat Kaçar, 2012 yılında Antalya’da düzenlenen Medigame oyunlarında 100 metre ve 200 metre koşularında şampiyonluk, 2012 Mart ayında Finlandiya’nın Jyvaskyla kentinde düzenlenen Dünya Masterler Kapalı Salon Atletizm Şampiyonası’nda dünya ikinciliği, 2012 Ağustos ayında Almanya’nın Zittau kentinde 16:55’lik derecesiyle Avrupa ikinciliği ve 2012 Eylül ayında İzmir’de yapılan Balkan oyunlarında 100 metre engelli, 200 metre ve Balkan Bayrak Koşusu’nda Balkan Şampiyonluğu’nu kazanmıştı.

Bu yıl Mart ayında İspanya’nın San Sebastian kentinde yapılan Avrupa Salon Masterlar Şampiyonası’nda 65 yaş grubu 60 metre engelli koşusunda 10:11’lik derecesiyle 2001 yılında Hikmet Kandeydi’nin Fransa’da kırdığı 10:12’lik Türkiye rekorunu 12 yıl aradan sonra kırarak Avrupa şampiyonluğu, 6-7 Ağustos tarihlerinde Hırvatistan’ın Zagrep kentinde düzenlenen Balkan Veteranlar Şampiyonası’nda da 65 yaş grubu 100 metre yarışlarında 14:46’lık derecesiyle Balkan şampiyonluğunu elde etti.

Kaçar, bu yıl Avrupa ve Balkan Şampiyonluklarına Dünya Şampiyonluğunu ekleyerek hattrick yapmak için çalışmalarına aralıksız devam ediyor.