haber

Müziğin usta isimleri Nilüfer’de sahne aldı


 Nilüfer Belediyesi Aralık ayı kültür ve sanat programı kapsamında Nazım Hikmet Kültürevi’nde Bursalılarla buluşan 'Taksim Trio', unutulmaz bir müzik ziyafeti sundu.

Nilüfer Belediyesi tarafından gerçekleştirilen ‘Taksim Trio’ konseri, müziğin usta isimleri Hüsnü Şenlendirici, Aytaç Doğan ve İsmail Tunçbilek’i aynı sahnede buluşturdu. Yurt dışında verdikleri konserlerle hayran kitlesini Türkiye sınırlarının dışına taşıyan grubun çalışmaları, dünya müziği türünde yapılmış en dikkat çekici projelerden biri olarak öne çıkıyor. Albümü yayınlanır yayınlanmaz sınırlı sayıda üretilen CD ve DVD’si tükenen, klarnette Hüsnü Şenlendirici, bağlamada İsmail Tunçbilek ve kanunda Aytaç Doğan’ın oluşturduğu “Taksim Trio” unutulmaz bir konsere daha imza attı. 

Müziğin virtüözlerini Nilüferlilerle buluşturan ve iki saat süren konser boyunca üçlü, “Bir teselli ver”, “Belalım” ve “Gesi Bağları” gibi arabeskten popa ve Türk Halk Müziğine farklı yapıdaki eserleri kendilerine has tarzları ile yorumladı. “Farklı yerlerden gelip aynı noktada buluşan üç müzisyen olarak biz büyük keyif alıyoruz. Aynı keyfi sizlere de verebiliyorsak ne mutlu bize. Bursa’da, böylesine güzel bir kültür merkezinde olmaktan dolayı çok mutluyuz” diyen Hüsnü Şenlendirici, Bursa’ya en kısa zamanda yeniden gelmek istediklerini söyledi.
Performansları, sahnedeki neşeli tavırları ve izleyici ile kurdukları iletişim ile dolu dolu geçen iki saat sonunda Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey sahneye çıkarak üçlüyü kutladı.