haber

Müzik Festivali’nde Harikalar Diyarı

Nilüfer Belediyesi’nin düzenlediği  Nilüfer Müzik Festivali alanında birbirinden renkli görüntüler yaşanıyor. Nilüfer Kent Konseyi de Balat Atatürk Ormanı’nda oluşturduğu alana katılımcıları Alis’in Harikalar Diyarında yolculuğa çıkarıyor. Günboyu atölye ve etkinliklerin düzenlendiği Harikalar Diyarı’nın renkli ortamı festival katılımcılarına eğlenceli anlar yaşatıyor. Nilüfer Kent Konseyi alanında toplanan gençler oyun ve etkinliklere katılırken hem kaynaşıyor hem de haklarını öğreniyorlar.

Alanın adını Alis Harikalar Diyarında isimli masaldan aldıklarını söyleyen Nilüfer Kent Konseyi Genel Sekreteri Elvan Atay, “Ülkemizde son zamanlarda yaşanan gerçek dışı ortam, masalların dünyasını kötü masal olarak aslında bize yaşattırıyor. Hiçbir şeyin gerçek olup olmadığını bilmiyoruz” dedi.

“Tüm soruları sorup doğruları bulacağız”

Bu dönemde soru sormanın çok önemli olduğunun altını çizen Atay, “Ancak hangi soruları soracağımıza bireylerin karar vermesi, doğru soruları bulabilmek için de felsefeyi araç olarak kullanması gerektiğini düşündük. Ne kadar saçma olursa olsun tüm soruları soracağız ve sonuna kadar araştırarak doğruları bulacağız. Bunun yolunu buradan geçirelim istedik. Bununla ilgili kuş evleri, ahşap atölyesi ve şapka atölyesi gibi eğlenceli atölyelerimiz var. Bunun yanı sıra Toplum Gönüllüleri Vakfı’ndan destek aldığımız Barış Zamanı ve Sosyal Haklar Kıraathanesi’nden oluşan kutu oyunlarımız var. Gençler buraya gelip haklarını öğreniyorlar, barışla ilgili konuşuyorlar. Hem kaynaşıyorlar hem de ülkeye ve kendi haklarına dair sohbetler ediyorlar. Dolayısıyla biz gerçeğimizin ne olduğunu bulmak durumundayız. Büyüyor muyuz, küçülüyor muyuz, hangi illüzyonu kim bize yaşatıyor bunu bulmak zorundayız. Belki burada bulunmayacak ama bir adım atılması gerekiyorsa eğer gençler tarafından burada o adımı attırmak istiyoruz. Bunun için böyle bir konsept seçtik. Gençlere yakışır olsun diye de rengarenk yaptık. Amacımız bu aslında” şeklinde konuştu.

Gençlerin barışın, demokrasinin ve özgürlüğün peşini bırakmaması gerektiğine dikkat çeken Atay, “Gençler sürekli bunu talep etmeliler. Böyle bir hakkımız var. Bu ülke hiçbir şeye teslim olmayacak. Bunu başaracak olan, demokrasiyi getirecek olan da gençlerdir diye inanıyoruz. Bunu talep etmelerini istiyoruz. Bizim talebimiz daima bu yönde. İnsanların şu soruyu sormasını istiyoruz. ‘Kuzgunlar neden yazı masasına benzer.’ Buradan yola çıkıp, barışa gelineceğine inanıyoruz” ifadelerini kullandı. Elvan Atay festival boyunca sayısız etkinliğe sahne olacak Nilüfer Kent Konseyi alanına tüm gençleri davet etti.