haber

Nasıl bir Bursa istediklerini resimle anlattılar

Dereceye girenler ödüllendirilirken,  yarışmaya katılan tüm öğrencilerin eserleri Nilüfer Belediyesi Sanat Galerisi’nde izlenime açıldı.

 

 

Nilüfer Belediyesi ve Nilüfer İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün, ilçedeki 5,6,7,ve 8. sınıf öğrencilerine yönelik 1997 yılından bu yana her yıl düzenlediği “Nasıl Bir Bursa’da Yaşamak İstersiniz”  konulu resim yarışması sonuçlandı. Yarışmada dereceye girenlere ödülleri törenle verildi.

 

Nilüfer Belediyesi Halk Evi Sanat Galerisi’nde düzenlenen ödül törenine Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Nilüfer İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Muharrem Tüfekçi, Nilüfer İlçe Nüfus Müdürü Nedret Acel, Nilüfer Belediyesi Başkan Yardımcısı Bukle Erman, resim öğretmenleri ve öğrenciler katıldı. 15 okuldan 45 öğrencinin katıldığı doğa ve çevre konulu yarışmada jüri üyeleri,  öğrencilerin eserlerini değerlendirirken zorlandı.

 

Yarışmada Fethiye Ortaokulu 7. sınıf öğrencisi Hilal Zorlu birinci olurken, Duyum İşitme Engelliler Okulu’ndan Filiz Erez ikinci, Özel Final Ortaokulu’ndan Sude Taşel de üçüncü olmaya hak kazandı. Pınar Elif Tuncer, Esma Doğan, Kebre Kayan, Betül Türkan, Tuna Erol, Rüveyde Nur Turan, Ece Karagöz, Deniz Karakaçan, Zeynep Doğa Yakışık, Zeynep Şimşek’in resimleri de mansiyon ödülüne layık görüldü.

 

Çevreye duyarlı nesil…

Ödül töreninde konuşan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, yarışmada amacın çocuklara doğa ve çevre bilincini aşılamak olduğunu söyledi. Başkan Bozbey şöyle konuştu:  “Nilüfer’de çocuklarımızı kültür ve sanatla buluştururken, bir yandan da onlarla birlikte doğa sevgisini, çevre sevgisini korumanın da mücadelesini veriyoruz. Tabii ki bu tür etkinlikleri düzenlerken özellikle çocuklarımızdan çevreye ilişkin beklentilerimiz var. Bizler biliyoruz ki çevreye ve doğaya duyarlı olan nesil, ilerde hem ülkemizin hem de kentlerimizin en azından bir hale gelmesini sağlayacaktır. Günümüzde doğayı, çevremizi nasıl koruyacağımızı, geleceğe nasıl bir çevre ve doğa bırakacağımızı bilmemiz gerekiyor. Çocuklarımızın bunu içinde hissetmesi gerekiyor. Öğretmenlerimizin bunları çocuklara çok iyi anlatması gerekiyor.”

 

Başkan Bozbey, “Mahallenizde, kentinizde ya da şehrinizde nasıl yaşamak istediğinizi bizlere aktardınız. Bizler de sorumluluğumuz gereği bu istekleri gerçekleştirerek daha yaşanabilir mahalleler, kentler oluşturabiliriz” dedi.

 

Yarışmaya katılan tüm öğrencileri kutlayan Başkan Bozbey, “1997 yılında başlayan bu yarışma sürdürülebilir bir yarışma haline gelmiştir. Bugüne kadar katılan tüm öğrencilerimizin gözlerinden öpüyorum. Onların birçoğu belki şimdi işinsanı ya da çevre konusunda bir yerlerde proje üreten yurttaş oldular. Bugün en azından burada göreceğimiz 45 çok değerli eser bizleri belki bir an olsun farklı alanlara da götürecek diye düşünüyorum. Bu anlamda katılım gösteren 15 okulumuza ve öğrencilerimize ve onlara destek veren öğretmenlere teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.