haber

Yolçatılı gençler halı sahaya kavuşuyor

Spor kenti Nilüfer’de spor tesislerine her gün yenileri ekleniyor.  “Her mahalleye bir halı saha” kampanyası çevresinde 33 mahalleye halı saha kazandıran Nilüfer Belediyesi, Yolçatı Mahallesi’ne de yeni bir halı saha kazandırıyor.

 

Yolçatı’da kısa sürede hayata geçirilmesi planlan halı saha ve tesislerin temeli törenle atıldı.

Düzenlenen temel atma törenine Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, CHP Bursa Milletvekili adayı Şadi Özdemir, başkan yardımcıları, Yolçatı Mahalle Muhtarı Yılmaz Uludağ, çok sayıda mahalle halkı ve gençler katıldı.

 

Törende konuşan Başkan Mustafa Bozbey, uyuşturucu kullanma yaşının 11’e düştüğü bir dönemde çocukları kötü alışkanlıklardan korumanın en etkili yolunun spor olduğunu belirterek “11 yaşındaki çocukların maalesef kötü alışkanlıklar edindiği bir dönemde bizler göreve geldiğimizde  ‘Her mahalleye bir halı saha’ anlayışıyla çalışma başlattık. İşte bu çalışmayı şimdi de Yolçatı Mahallemizde hayata geçiriyoruz” dedi. Başkan Bozbey, halı sahanın yapılacağı yer konusunda ayrıntılı bir çalışma yapıldığını ve kararın mahalle komitesi ile birlikte alındığını kaydetti.

 

Halı sahanın başta gençler olmak üzere tüm mahallelinin hizmetinde olacağını belirten Başkan Bozbey şöyle konuştu: “Burada yaklaşık 355 metrekarelik alanda kafeterya soyunma odaları yönetim odası ile birlikte bir yapımız var. Onun haricinde de 30x60 ölçülerinde bir halı sahamız var. Bu sahayı bitirdikten sonra hemen mahalle spor kulubümüze devredeceğiz.  

Burada sadece gençler değil tüm mahalle halkı spor yapabilecek. Halı sahanın bir an önce faaliyete geçmesini sağlayacağız ki geleceğimiz olan çocuklarımız kötü alışkanlıklar edinmesin, kötü alışkanlıkların yerine sporla eğitimle kültürle iç içe yaşayarak iyi bir yurttaş aynı zamanda sorgulayan özgür bireyler olsunlar.”

 

Başkan Bozbey törendeki çocuklara seslenerek  “Biz sizleri çok seviyoruz. Biz her zaman  ‘önce insan’ diyoruz ama çocuklarımız ve kadınlarımız daha da öncelikli” diye konuştu.

Halı sahanın yanında spor yapanların kullanabileceği soyunma odaları, yönetim odası ve dinlenip çay içebilecekleri bir kafeterya da yapılacağını kaydeden Başkan Bozbey, mahalle halkının burasının ticari alana dönüşeceği kaygısına düşmemesini istedi. Başkan Bozbey “Biz zaten spor sahalarını mahalle spor kulüplerine devrediyoruz. Burada tabii insanların geldiklerinde çay içeceği bir sosyal alan oluşturma maksadıyla kafeterya da yapıyoruz. Onun haricinde soyunma odaları olacak. Yani insanlar gelip ticari maksat gütmeyecekler” dedi.

 

Park ve meydan düzenlemesi de yapılacak

Halı sahanın kısa sürede kazasız belasız bir şekilde hayata geçmesi için çalışacaklarını ifade eden Bozbey  “Buranın bir an önce tamamlanarak faaliyete geçmesi en büyük arzumuz. Yolçatı spor tesisine böylece kavuşmuş olacak. Tabii akabinde park ve meydan düzenlemesi çalışmalarımız da devam edecek” dedi.

 

Törende Yolçatı Mahalle Komitesi adına üye Sezgin Avcı Başkan Bozbey’e günün anısına hediye ve kalemlik vererek “Daha çok sayıda böyle güzel projelerin altına imza atmanızı bekliyoruz” diyerek teşekkür etti.

 

Konuşmaların ardından Başkan Bozbey mahallenin çocukları ile birlikte halı sahanın temelini attı. Açılışın ardından Başkan Bozbey, Şehit Jandarma Er Coşkun Çalı’nın mezarını ziyaret ederek dua okudu. Başkan Bozbey, Yolçatı’da mahalle sakinleriyle de sohbet edip sorunlarını dinledi.