haber

Nilüfer 19 Mayıs’a sahip çıktı

Ulu Önder Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkarak bağımsızlık yolunda attığı ilk adımın 98’inci yıldönümünde Nilüfer’de binler, meydanlardaydı. Nilüfer Belediyesi’nin, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nda, “Geleceğimiz için yürüyoruz” sloganıyla düzenlediği yürüyüş bu yıl da büyük katılımla gerçekleşti. Yürüyüş, saat 19.00’da FSM Bulvarı’nda başladı. Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, eşi Seden Bozbey, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Lale Karabıyık, CHP Bursa Milletvekilleri Nurhayat Altaca Kayışoğılu, Orhan Sarıbal, CHP Bursa İl Başkanı Şadi Özdemir, CHP Nilüfer İlçe Başkanı Mehmet Turan Tansal, CHP Nilüfer Belediye Meclisi Üyeleri ve Nilüfer Belediye Başkan Yardımcılarının katıldığı  kortejin en önünde, Nilüfer Kent Konseyi Gençlik Meclisi Üyeleri yer aldı. Gençler, yürüyüşte, çocuk gelin, çocuk damat, sınav stresi, çocuk işçi gibi sorunlara dikkat çekti.


FSM Bulvarı’ndan Nilüfer Cumhuriyet Meydanı’na kadar süren yürüyüş coşku içinde geçti. Gençler, yürüyüş boyunca “Gençlik birlikte güçlü”, “Gençler birlik olsa dünya yerinden oynar”, “Susma haykır gençlik vardır” sloganları attı. Yürüyüşe katılanlar sık sık İzmir Marşı’nı seslendirdi. Yürüyüş, Nilüfer Cumhuriyet Meydanı’nda son buldu.


GENÇLER SESLERİNİ DUYURDU


Meydanda kurulan sahnede yine önce gençler yer aldı. Nilüfer Kent Konseyi Gençlik Meclisi adına Biğse Esenalp konuştu. Esenalp  “Ne olursa ve olacaksa olsun, birlikte olmanın zamanı. Lafta değil eylemde beraberce kanıtladığımız, yücelecek ve yaşayacak. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramımız farkında geçsin. İnsan kalın. Bizler sadece geleceğin sahipleri değil bugünün de ortaklarıyız” diye konuştu. Esenalp’in ardından çocuk gelin, çocuk damat, savaş mağduru genç, çocuk işçi ve sınav stresi mağdurunu betimleyen gençler de Türkiye’de yaşanan sıkıntılara dikkat çekti.

BOZBEY: DÜNYAYI ANCAK GENÇLER DEĞİŞTİREBİLİR


Gençlerin ardından sahneye çıkan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, meydanı dolduranları “Merhaba geleceğimiz için yürüyenler, merhaba Atatürk’ün devrimci gençleri” diyerek selamladı. 19 Mayıs’ın, özgürlük meşalesinin yakıldığı gün olduğunu söyleyen Başkan Bozbey, “Bugün 19 Mayıs, Mustafa Kemal’in doğum günü. Kutlu olsun, taşına toprağına kurban olduğumuz bu vatana kutlu olsun” dedi.


Atatürk, Samsun’a çıktığı bugünü, yani milli mücadelenin başladığı günü gençlere armağan ettiğini hatırlatan Başkan Bozbey şöyle devam etti: “Çünkü, gençlik cesarettir, umuttur, heyecandır. O cesaret, o umut, o heyecan; bu topraklarda sonsuza dek var olacaktır. Çünkü, gençlik değişimdir, ilericidir, gelecektir, özgürlüktür. Dünyayı ancak, gençler ve ruhu hep genç kalanlar değiştirebilir. Bütün devrimler gençlik ateşinin eseridir. Mustafa Kemal’in, cumhuriyeti emanet ettiği gençlik böyle bir gençliktir. O gençlik sizsiniz, o gençlik biziz.”


Türkiye Cumhuriyeti’ne sahip çıkacaklarını ifade eden Bozbey, “Bizler var oldukça umut da var olacak. Bizler var oldukça her ne olursa olsun Türkiye Cumhuriyeti laik, demokratik sosyal bir hukuk devleti olarak kalacak. İnancımızı koruyacağız, değerlerimizi savunacağız, yılmayacağız, yılmayacağız, yılmayacağız” diyerek, gençlerden bu konuda söz istedi. 


BOZBEY: BAYRAMLARI BAYRAM GİBİ YAŞAYACAĞIZ


Hiçbir zaman umutların yitirilmeyeceğini söyleyen Başkan Bozbey, “En kötü günlerimizde bile, filiz verip boy atacağız. Ölümün içinden sıyrılıp, umutlarımızla güçlenecek, yeşereceğiz. 19 Mayıslarda, 29 Ekimlerde, 23 Nisanlarda coşkumuzu eksiltmeyeceğiz. Birileri geçiştiriyor olsa da, sevincimize ket vuruyor olsa da, bayramları bayram gibi yaşayacağız. Gürleyip tüm bentleri yıkacağız. Her günü, 19 Mayıs 1919’daki kurtuluş umuduyla, o  heyecanla yaşayacağız” diyerek konuşmasını tamamladı.


MEYDANDA UNUTULMAZ KONSER


Nilüfer Cumhuriyet Meydanı’nda coşku, konserle devam etti. Tuluğ Tırpan, Ayşe Turgut ve Can Bonomo, Türk Rock Antolojisi ile binlerin karşısına çıktı. Konsere Fatma Turgut “İyi Düşün Taşın” ile başladı, “Şeytan Bunun Neresinde” ile devam etti. Ardından Can Bonomo “Parka” ve “Salak” ile meydanı dolduranları coşturdu. “Gönül Salıncağı”, “Heyecanlı”, “İki Yol”, “Beyaz Ev” gibi sevilen parçaların da seslendirildiği konserde, izleyenler de müziğe coşkuyla eşlik etti. Konserde, orkestrada yer alan Kemal Eroğlu’nun birlikte sahneye çıktığı 17 yaşındaki oğlu Efe ile 10 yaşındaki Ali de performansıyla dikkatleri çekti.