haber

Nilüfer 16. Uluslararası Spor Şenlikleri'ne coşku dolu final

Nilüfer Belediyesi, Nilüfer İlçe Kaymakamlığı, Nilüfer İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Nilüfer Belediyespor ve Nilüfer Kent Konseyi iş birliğiyle bu yıl 16’ncısı gerçekleştirilen Nilüfer Uluslararası Spor Şenlikleri, renkli görüntülerle sona erdi. 20 Nisan-20 Mayıs tarihleri arasında düzenlenen şenliğe bu yıl 177 okuldan 20 binin üzerinde öğrenci katıldı.


Centilmenliğin ön planda olduğu, sporun farklı branşlarında gerçekleştirilen turnuvaların ardından Nilüfer 16. Uluslararası Spor Şenlikleri'nin son etkinliği piknik ve Uçurtma Şenliği oldu. Fadıllı Mahallesi’ndeki piknik alanında düzenlenen etkinliğe katılan öğrenciler doyasıya eğlendi. Bir ay süren yarışmaların ardından sporcular, piknikte düzenlenen çeşitli oyunlarla da günün keyfini çıkardı. Nilüfer’in yurt içi ve yurt dışındaki kardeş kentlerinden gelen çocuklar da, piknik alanında oluşturulan parkurda rahvan atlara binerek heyecan yaşadılar. Nilüfer Kent Konseyi tarafından organize edilen Uçurtma Şenliği de piknik alanında gerçekleştirildi. Nilüfer Belediyesi tarafından dağıtılan uçurtma malzemeleriyle, çocukların aileleriyle birlikte hem alanda yaptıkları hem de evlerinden getirdikleri uçurtmalar, gökyüzünde görsel şölen oluşturdu. Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, eşi Seden Bozbey ile birlikte etkinliğe katılarak coşkuya ortak oldu. Başkan Mustafa Bozbey, eşi Seden Bozbey ile birlikte rahvan atlara da binerek renkli görüntülere imza attı.


BOZBEY: DOSTLUK KAZANDI


Nilüfer Uluslararası Spor Şenlikleri’nin dünya barışına katkı koyduğun kaydeden Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, “Spor Şenlikleri’nde dostluk kazandı. Çocuklarımız bir yandan birbirleriyle arkadaşlık kurarken bir yandan da sosyal ilişkilerini geliştirdiler. Ülkemizde ve dünyada sevgiyi, barışı, demokrasiyi hakim kılarsak, o zaman hiçbir ötekileştirmeye maruz kalmadan dini, inancı, rengi kimliği ne olursa olsun insan olarak bu dünyada mutlu ve huzurlu yaşayabiliriz. Şenliğimize katılan tüm sporcularımıza ve kardeş kentlerimizden gelen heyetlere teşekkür ediyorum” dedi.


19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nda böyle bir buluşmanın daha da anlam kazandığını söyleyen Başkan Mustafa Bozbey şöyle konuştu: “Bugün, ülkemiz için de çok önemli bir gün. Bugün, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Benim doğum günüm dediği, çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’nin meşalesinin yakıldığı bir gündür. Tüm ulusumuzun 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyorum. Gençlerimiz 19 Mayıs’ı, Atatürk’ün gençlere verdiği önem şekliyle kutlayacak ve Cumhuriyet’e sahip çıktıklarını göstereceklerdir.”


Spor Şenlikleri’ne katılan yerli ve yabancı sporcular da bir hafta boyunca keyifli anlar yaşadıklarını ve güzel dostluklar kurduklarını belirtti. Nilüfer Belediyesi’ne teşekkür eden konuk sporcular, gelecek yıllarda da aynı organizasyonda birlikte olmayı istediklerini kaydetti. Konuşmanın ardından Nilüfer’in kardeş kentlerinden gelen ve Nilüfer 16. Uluslararası Spor Şenlikleri’nde mücadele ederek dereceye giren takımlara kupa ve madalyaları verildi. Basketbol kategorisinde birinci Ukrayna’nın Mykolaiv takımı olurken, ikinci Bulgaristan’ın Ardino takımı, üçüncü de Polonya’nın Lublin takımı oldu. Etkinlikte, Uçurtma Şenliği’ne katılanlara da sertifika verildi.