haber

Nilüfer Açıkalın genç okurlara öykü okudu

Nilüfer Belediyesi’nin “Yılın Yazarı Sevgi Soysal” etkinlikleri kapsamında düzenlediği buluşmada yazar, tiyatro ve sinema oyuncusu Nilüfer Açıkalın, öğrencilerle bir araya geldi. Üçevler Kütüphanesi’ndeki etkinlikte Nilüfer Açıkalın, genç okurlara, Sevgi Soysal’ın Barış Adlı Çocuk kitabından “Hanife” öyküsünü, kendine özgü yorumuyla okudu. Koç Ortaokulu ve Şehit Kara Pilot Yüzbaşı Hakan Tan Ortaokulu’ndan etkinliğe katılan 100’e yakın öğrenci, Nilüfer Açıkalın’ı büyük bir keyifle dinledi. Açıkalın, öğrencilerin merak ettiği soruları da yanıtladı.

 

Öğrencilere, bol bol kitap okumalarını, mutlaka günlük tutmalarını, küçük öyküler, denemeler ve şiirler yazmalarını tavsiye eden Nilüfer Açıkalın, kendisinin de yazmaya küçük yaşlarda başladığını belirtti. Açıkalın şöyle devam etti: “Heyecanımı, derdimi, mutluluğumu, üzüntümü, karamsarlığımı, kendimi yazarak anlatabileceğimi düşündüm. Kağıt, kalem ve yazmak, benim en iyi arkadaşımdı. Yazdıklarımı da hiçbir zaman yazar olayım diye yapmadım. Nasıl kendimi daha iyi geliştirebilirim, daha iyi insan olabilirim, hayata daha iyi katkım olabilir diye düşündüm. Yazarak, güzel öyküler oluşturdukça, kendimi ifade edebildiğimi düşünüp mutlu oluyorum.”

 

Etkinliğin sonunda Nilüfer Belediyesi Kütüphane Müdürü Şafak Pala, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey adına Nilüfer Açıkalın’a teşekkür etti.