haber

Kardeş kentler dostluk mücadelesine çıktı

Nilüfer Belediyesi’nin, Nilüfer İlçe Kaymakamlığı himayesinde ve Nilüfer Belediyespor ile Nilüfer Kent Konseyi iş birliğiyle bu yıl 17’ncisini gerçekleştirdiği, Nilüfer Uluslararası Spor Şenlikleri’nin, Kardeş Kentler Futbol Turnuvası’nda heyecan dolu dakikalar yaşandı. Turnuvaya katılan, Bulgaristan’ın Ardino ve Asenovgrad, Romanya’nın Braila, Almanya’nın Hanau, Ukrayna’nın Mykolayiv, Türkiye’den Dinar, Gölpazarı ve Tut şehirlerinden gelen takımlar Nilüfer Belediyesi İbrahim Yazıcı Stadyumu’nda dostluk için mücadele etti.


8 takımın katıldığı ve 80 çocuğun yer aldığı Kardeş Kentler Turnuvası, üç gün sürdü. Turnuvanın üçüncü gününde Almanya Hanau ve Bulgaristan’ın Asenovgrad takımları arasında şampiyonluk mücadelesi yaşandı. Minik sporcuların yeteneklerini sergiledikleri turnuvada Almanya’dan Hanau takımı 4-0 galip gelerek şampiyonluğa uzandı. Turnuvanın sonunda Almanya Hanau birinci, Bulgaristan Asenovgrad ikinci ve Türkiye Afyon Dinar ile Romanya’dan Braila takımı üçüncülüğü paylaştı.

 

Nilüfer Belediyesi İbrahim Yazıcı Stadyumu’nda gerçekleştirilen turnuvanın final maçının ardından Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Romanya Braila Belediye Başkanı Dragomir Viorel Marian, Azerbaycan Nizami Belediye Başkanı Quliyev Vugar, Ukrayna Mykolaiv Belediye Başkan Yardımcısı Stepanets Yurii, Kosova Peja Meclis Başkanı Durim Sheremeti, Bulgaristan Ardino Meclis Üyesi Mesut Hayrulov, Adıyaman Tut Belediye Başkanı Cemal Avcı ve Afyon Dinar Belediye Meclisi Üyesi Mehmet Karataş, dereceye giren takımlara madalya ve kupalarını verdiler.

 

YILDIZLAR SAHADA BULUŞTU

 

Nilüfer Uluslararası Spor Şenlikleri Kardeş Kentler Futbol Turnuvası ödül töreni özel bir maça da sahne oldu. Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ile kardeş kent heyetlerinden temsilciler Yüzüncüyıl Spor ve Gençlik Merkezi’nde gösteri maçı yaptı.

 

Başkan Mustafa Bozbey’in yer aldığı Nilüfer Takımı ile konuk belediye başkanları ve heyetlerden temsilcilerin yer aldığı Yıldızlar Takımı sahada keyifli bir karşılaşma gerçekleştirdi. Başkan Bozbey’in kaptanlık yaptığı Nilüfer Takımı, Konuk Yıldızlar Takımı’nı 5-4’lük galibiyetle mağlup ederek kazanan taraf oldu.