haber

Nilüfer Agora Çarşı yeni yönetimini seçti

Bursa’da çarşı kültürünü gelecek nesillere aktarmak amacıyla Nilüfer Belediyesi tarafından İhsaniye Mahallesi’nde hayata geçirilen ‘Nilüfer Agora Çarşı’ yapılan olağan genel kurulda yeni yönetimini belirledi.

Nilüfer Belediyesi Halk Evi’nde gerçekleşen olağan genel kurul toplantısına Nilüfer Belediyesi Başkan Yardımcısı Nazlı Yazgan, Nilüfer Belediyesi temsilcileri ile Nilüfer Agora Çarşı’da hak sahibi olan esnaf katıldı. İstiklal Marşı ve saygı duruşunun ardından divan başkanı olarak seçilen Ömer Aydoğdu, 2015 yılı faaliyet ve mali raporlarını okudu. Eski yönetimin ibra edilmesinin ardından gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi. 2015 yılı içinde yaşanan sıkıntıların dile getirildiği toplantıda, çarşının daha aktif hale gelmesi için çeşitli projeler de sunuldu. Toplantıda, Nilüfer Agora Çarşı içinde belirlenecek olan bölgelere çocuk oyun alanı oluşturulması ve peyzaj düzenlemesi yapılması kararı alındı. Nilüfer Belediyesi Başkan Yardımcısı Nazlı Yazgan da, Nilüfer Belediyesi olarak bu çalışmalara destek vereceklerini ifade etti.

Toplantının sonunda yeni yönetimin oylanmasına geçildi. Oylamada 3’ü belediye görevlisi, 2’si esnaf olmak üzere çarşının 5 kişilik yeni yönetim kadrosu belirlendi.

Yapılan oylamaya göre esnaf temsilcilerinden Ömer Aydoğdu ile Fikret Gönülkırmaz, belediye temsilcilerinden Tahir Yılmazeli, Abdullah Koç ve Ali Turan yönetim kurulunda asil üye seçildi.