Nilüfer Belediye Meclisi ilk toplantısını yaptı

Nilüfer Belediye Meclisi  Mustafa Bozbey başkanlığını toplandı. Divan katipliğini ise Meclis’in en genç iki üyesi yaptı. Toplantı Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları için saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Toplantının  açılış konuşmasını yapan Başkan Bozbey, tüm meclis üyelerine başarılar diledi. Geçmiş dönemde “Örnek ve Lider  Kent” yarattıklarını söyleyen Bozbey, bundan sonraki hedefin Avrupa’nın örnek kentini oluşturmak olduğunu belirtti. Başkan Bozbey, yeni üyelerle birlikte bu başarıyı yakalamanın onuru ve gurunu yaşayacağına inandığını söyledi.

CHP Gurup Sözcüsü Turgay Erdem geçtiğimiz dönemde birlik beraberlik içinde başarılı çalışmalara imza attıklarını hatırlattı. Erdem bu beraberliğin yeni dönemde de süreceğine inandığını kaydetti.

AK Parti Grup Sözcüsü İsmail Hakkı Kavurmacı da tüm üyelere başarılar dileyerek Nilüfer’e hizmet edecek projelere katkı sağlayacaklarını belirtti.

Konuşmanın ardından meclis divan  katipliği ve meclis başkan vekilliği seçimlerine geçildi. Yapılan gizli oylama sonucu yeni meclis yönetimi şu isimlerden oluştu.

Birinci Başkan Vekili: Nilgün Berk

İkinci Başkan Vekili:  Aysel Okumuş

Meclis Divan  Katibi: Rahşan Duygu Tursun

Meclis Divan Katibi: Fırat Emiroğlu

Meclis Divan Katibi (Yedek) Pınar Göz

Meclis Divan Katibi (Yedek) Pelin Sevgi

Meclis toplantısında seçilen üyelerden başkan yardımcıları belirlendi. Yeni başkan yardımcıları şu isimlerden oluştu.

Başkan Yardımcısı (Koordinatör) Turgay Erdem

Başkan Yardımcısı : Adil Kayaoğlu

Başkan Yardımcısı : Yalçın Işıkyıldız

Meclis toplantısında üç ihtisas komisyonun yanı sıra  yanı sıra 6 komisyon daha kuruldu. Başkan Bozbey, yeni komisyonların Nilüfer’deki demokrasi anlayışının geliştirilmesi, amacıyla kurulduğunu kaydetti. Bozbey “Hedefimiz katılımcı yerel demokrasiyi  geliştirerek  Türkiye’ye yayılmasını sağlamaktır. “ dedi.

Nilüfer Belediyesi’nde kurulan komisyon ve komisyon üyeleri şu isimlerden oluştu:

Plan-Program-Bütçe Komisyonu: Beril Ünler, Atakan Çorbacı, Rahşan Duygu Tursun, Berna Hacer Bilici, Gökhan Yıldız

İmar ve Bayındırlık Komisyonu: Turgay Erdem, Gizem Elmas, Fırat Emiroğlu, Hanife Demirezen Güler, Celil Çolak

Hukuk Komisyonu: Nilgün Berk, Pınar Göz, Ali Kızılkaya, Ferhat Yıldırım, İsmail Hakkı Kavurmacı

Sağlık ve Spor Komisyonu: Ali Uçar, Ahmet Kılıç, Naci Kale, Atakan Çorbacı, M. Uğur Karabaş

Eğitim-Bilim ve Teknoloji Komisyonu: Aysel Okumuş, Rahşan Duygu Tursun, Beril Ünler, Muhammet Aydın, Gökhan Dinçer

Kültür-Sanat ve Turizm Komisyonu: Fırat Emiroğlu, Gizem Elmas, Pınar Göz, Beril Ünler, Mürsel Durmaz

Katılımcılık ve Eşitlik Komisyonu: Pelin Sevgi, Berna Hacer Bilici, Aysel Okumuş, Nilgün Berk, Başak Hekimoğlu

Çevre ve Kırsal Alan Komisyonu: Hanife Demirezen Güler, Lütfü Gönenç , Kemal İvgen, Pelin Sevgi, Mihrimah Kocabıyık

Ticaret ve Sanayi Komisyonu: Zekeriye Işık, Mustafa Öztürk, Lütfü Gönenç, Ferhat Yıldırım, Halidun Kurdal

Nilüfer Belediye Encümeni de şu isimler seçildi: Naci Kale, Zekeriya Işık, Muhammet Aydın

Seçimlerin ardından 2013 Faaliyet Raporu’nun okunmasına geçildi. Kürsüde 2013 Faaliyet raporunu okuyan Başkan Bozbey, Nilüfer Halkı’nın Nilüfer Belediyesi’nin çalışmalarını 30 Mart’ta onayladığını hatırlattı. Bozbey şöyle konuştu: :” Halkın seçimi ile oluşan ve halka hizmet için var olan Meclisimizin aldığı kararlar ve belediyemizin çalışmalarıyla, örnek ve lider kent Nilüfer, planlı gelişimiyle, kültür-sanat etkinlikleriyle, sportif faaliyetleriyle, çevre ve doğal yaşama verdiği önemle, sağlık konusundaki yaklaşımlarıyla; eğitim, bilim ve teknolojiye yönelik çalışmaları, üretime verdiği destek, dayanışma ve demokrasi kültürüne katkılarıyla bir döneme daha damgasını vurdu.Nilüfer’in kurulduğundan bugüne geçen 26 yıllık sürecindeki başarılar elbette ki, belediyemizin çalışanlarının özverisi,  Nilüferlilerin desteği ve sivil toplum kuruluşlarımızın yanımızda olması ile mümkün olabildi.”
AK Parti  Gurubu adına konuşan İsmail Hakkı Kuvarmacı da 2013 yılındaki  bazı çalışmalara ilişkin eleştiriler yöneltirken,  bazı müdürlüklerin çalışmalarının da övgüye değer olduğunu kaydetti.

2013 Faaliyet raporu CHP Gurubu’nun oylarıyla kabul edildi. Başkan Bozbey, Nilüfer Belediyesi’nin çalışmasını  Nilüfer sakinlerinin  onaylamasına  rağmen;  AK Parti Grubunun ret oyunu kullanmasını kamuoyunun takdire bıraktığını söyledi.

Meclis toplantında daha sonra  Üye Aysel Okumuş tarafından Denetim Komisyonu’nun raporu okundu.

Nilüfer Belediye Meclisi gündeminde bulunan bazı maddeleri kabul ederek Nisan Ayı çalışmasını tamamladı.