Nilüfer Belediyesi Bulgar Yazarlar Birliği’nin kuruluş yıl dönümüne katıldı

500’den fazla üyesi bulunan Bulgar Yazarlar Birliği’nin 105. kuruluş yıl dönümü, Bulgaristan Cumhurbaşkanı Rumen Radev’in himayesinde 12 ülkeden konukların katılımı ile gerçekleşti. Bulgaristan’ın başkenti Sofya’da gerçekleştirilen yıl dönümü kutlamasında Nilüfer Belediyesi de, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Güney Özkılınç tarafından temsil edildi. Bulgaristan Cumhurbaşkanı Rumen Radev’in de katıldığı etkinlikte Türkiye’den, Nilüfer Belediyesi’nin yanı sıra Türkiye Yazarlar Sendikası ve Bursa Yazın ve Sanat Derneği de yer aldı. Nilüfer Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Güney Özkılınç, Ahmet Emin Atasoy ve Hilmi Haşal’ın yer aldığı kuruluş yıl dönümü kapsamında, Bulgar şair Ivan Esenski’nin yönettiği ve çoğu şairlerden oluşan katılımcı kitlesinin, büyük bir ilgiyle izlediği Günümüz Bulgar Şiiri Antolojisi’nin de tanıtımı yapıldı.

Kitabın tanıtımını günümüzün seçkin Bulgar şair ve edebiyat eleştirmeni Anjela Dimçeva gerçekleştirdi. 46 günümüz Bulgar şairinden, 220 şiir içeren kitabın, iki ülke edebiyatlarının yakınlaşması yönünde paha biçilmez bir katkısı olacağı da özellikle vurgulandı. Bulgar Yazarlar Birliği Başkanı Boyan Angelov antolojiden övgüyle bahsederken, iki ülke arasında dostluk ve kültür ilişkilerinin gittikçe güçlendiğini ifade etti. Angelov, bu bağlamda kanıt olarak çok yakın bir zamanda yine Ahmet Emin Atasoy’un hazırlayıp Bulgarcaya çevirdiği, 75 günümüz Türk şairinden ürünler içeren 1960’lı Yıllardan Günümüze Çağdaş Türk Şiiri Antolojisi’ nin yayımlanacağı müjdesini verdi.

Etkinlikte konuşma yapan Nilüfer Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Güney Özkılınç, bir de şiir okudu.