Nilüfer Belediyesi can dostlarımız için seferber oldu

Nilüfer Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü, soğuk kış aylarında can dostlarını unutmuyor. Soğuk havaların gelmesiyle birlikte alarma geçen Veteriner İşleri Müdürlüğü’nün Dış Sunum Hizmetleri birimi, kentin merkez ve kırsal bölgelerindeki can dostlarını besleme çalışmalarına ağırlık verdi. Merkez mahallelerde bulunan beslenme odaklarına kuru mama bırakan ekipler, Nilüfer’in Çalı, Tahtalı, Güngören, Çaylı gibi kırsal mahallelerde de can dostları için seferber oldu.

Can dostlarının soğuk hava koşullarında yemek bulmakta zorlanacağı bölgelere mama bırakan ekipler, kuşlar için de hem buğday dağıtıyor hem de ağaç dallarına ekmek dilimleri asıyor. Ekiplerin her gün kentin farklı noktalarına gittiklerini belirten, Nilüfer Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Fikriye Eker, “Kış aylarında sokak hayvanları yiyecek bulmakta büyük sıkıntı çekiyor. Biz de bunu önlemek için çaba gösteriyoruz” dedi. Eker, “Bunun yanında Nilüfer Belediyesi Hayvan Bakım ve Tedavi Merkezi’ni ziyaret eden hayvanseverlere de sokaklarındaki hayvanları beslemeleri için kuru mama ve beslenme kabı veriyoruz. Duyarlı halkımız, bu kaplar sayesinde can dostlarının beslenmelerine yardımcı olabilirler” diyerek vatandaşlara da çağrıda bulundu.