haber

İşçi Filmleri Festivali Bursa’da

Bu yıl 11’inci kez perdelerini açan Uluslararası İşçi Filmleri Festivali Bursa’da başlıyor. 24-28 Aralık tarihlerinde Bursa halkıyla buluşacak festivale Nilüfer Belediyesi ve Nilüfer Kent Konseyi de destek veriyor. 24 Aralık Cumartesi günü saat 18.00’de Bursa Akademik Odalar Birliği Oditoryum'da başlayacak film şöleninde 15 ülkeden 40 film sinema tutkunu ile buluşacak.

Festivalin açılış filmi, Şafak Pavey’in 10 Ekim’de Ankara’da yaşanan katliamı konu alan "Geride Kalanlar" isimli filmi olacak. Film gösteriminin ardından da Feryal Öney konser verecek. 25 Aralık Pazar gününden itibaren 15 ülkeden 40 film, Sanat Mahal, Nilüfer Kent Konseyi, Mudanya Uğur Mumcu Kültür Merkezi, KESK Gösterim Salonu, Nilüfer Dernekler Yerleşkesi, BAOB Yerleşkesi, Bursa Halkevi, DOĞADER, Panayır Anadolu Kültür Dayanışma Derneği Gösterim Salonu, Kestel Hacı Bektaş-i Veli Kültür Tanıtım ve Sosyal Yardımlaşma Derneği Salonu, Bursa Dersimliler Derneği, Baroevi Gösterim Salonu ve As-Der Gösterim Salonu'nda izleyicilerle buluşacak.

Festival öncesi düzenlenen basın toplantısına Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı Bukle Erman, Nilüfer Kent Konseyi Genel Sekreteri Elvan Atay ve destek veren kurumların temsilcileri katıldı.

 

ÜCRETSİZ FİLMLERE HERKES DAVETLİ

 

Program hakkında bilgi veren Nilüfer Kent Konseyi Genel Sekreteri Elvan Atay, 11. Uluslararası İşçi Filmleri Festivali’nin Bursa programının bu yıl, Nilüfer Belediyesi, Mudanya Belediyesi, Nilüfer Kent Konseyi, KESK Bursa Şubeler Platformu, DİSK Birleşik Metal-İş, Türk-İş Yol - İş Bursa 1 No' lu Şube, Türk- İş Tümtis, Bursa Tabip Odası, Bursa Barosu, Bursa Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası, Kimya Mühendisleri Odası, Ziraat Mühendisleri Odası, Şehir Plancıları Odası, Çağdaş Gazeteciler Derneği, Çağdaş Hukukçular Derneği, DOĞADER, Koza Dağcılık ve Bursa Halkevleri tarafından düzenlendiğini belirtti.

Festivalin destekleyici kurumlarının da, Sanat Mahal, Aykırı Sinema, Bursa Dersimliler Derneği, Panayır Anadolu Kültür Dayanışma Derneği,  Kestel Hacı Bektaş-i Veli Kültür Tanıtım ve Sosyal Yardımlaşma Derneği, As-Der, Bursa Muhalif.com olduğunu belirten Atay, “Festival, her yıl olduğu gibi bu yıl da gönüllülerin emeğiyle, dayanışmasıyla düzenleniyor ve tüm filmler ücretsiz olarak izleyicisiyle buluşturulacak. Tüm Bursa halkını festival etkinliklerine ve gösterimlerine katılmaya davet ediyoruz” dedi.

Atay, festival programı kapsamında film gösterimlerinin yanı sıra iki panel de düzenleneceğini belirtti. Atay, “Basına ve habere erişme hakkına yönelik baskıları konu alan ‘Medyadaki Dönüşüm ve Halkın Haber Alma Hakkı’ konulu panelimiz Prof. Dr. Kayıhan Pala yürütücülüğünde gazeteciler Erdem Gül ve Meltem Akyol ile Basın- İş Sendikası Başkanı Faruk Eren’in katılımıyla BAOB Yerleşkesi Ortak Salon'da 27 Aralık’ta saat 19.00'da gerçekleştirilecek. Diğer panelimiz de doğanın ranta açılması ve karşısında gelişen direnişlerin konu edildiği ‘Cerattepe’den Uludağ’a Talana Karşı Doğal Olarak Direniş’ panelimiz. Yeşil Artvin Derneği Başkanı Nur Neşe Karahan, Derelerin Kardeşliği Platformu'ndan Taylan Kaya ve DOĞADER Başkanı Murat Demir katılımıyla AS-DER Salonu'nda 25 Aralık’ta saat 15.00'te Gözyaşı Yolu filminin gösteriminin ardından gerçekleştirilecek” ifadelerini kullandı.