Nilüfer Belediyesi heyetinden Yunanistan’a ziyaret

Nilüfer Belediyesi Meclis üyeleri Şemsi Oğuz, Lütfü Günenç, Ali Kızılkaya ile Nilüfer Belediyesi Dış İlişkiler Bürosu personeli Salih Özdemir’den oluşan heyet, gelen davet üzerine Yunanistan’ın Langaza kentine bağlı Ossa Köyü’nde düzenlenen Aya Kyranna Ossa Kiraz Festivali’ne katıldı. Nilüfer Belediyesi heyetine, Ossa Kültür Derneği Başkanı Sofia Karaiannou-Sachpazi ve Langaza Belediyesi Başkan Yardımcısı Aggelos Mitsas da eşlik etti. Heyet, daha sonra Langaza Belediye Başkanı Giannis Karagiannis’i makamında ziyaret ederek fikir alışverişinde bulundu. Ziyarette, Langaza Belediyesi Meclis üyesi Georgios Mittas da hazır bulundu. Bu tür ziyaretlerin dostluğu ve kardeşliği pekiştirdiğini ifade eden Nilüfer Belediyesi Meclis üyesi Ali Kızılkaya, “Ossa’dan gelen heyeti daha önce Nilüfer’de ağırlamıştık. Görükle Mübadele Evi’ni ziyaret eden heyet, bizi de Ossa’ya davet etti. Biz de davete icabet edip, hem festivale katıldık hem de dostluk bağlarını daha da güçlendirdik” dedi. Kızılkaya, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey adına Langaza Belediye Başkanı Giannis Karagiannis’e ev sahipliğinden dolayı teşekkür ederek çeşitli hediyeler verdi. Nilüfer Belediyesi heyeti, Sohos Köyü’nde bulunan Hrisi Noikou’nun başkanlığındaki Sohos Kadın Derneği ile Folklor Müzesi’ni de ziyaret etti.