haber

Nilüfer Belediyesi işsizliğe çare oluyor

Nilüfer Belediyesi’nin Halk Eğitim Merkezi ve sivil toplum kuruluşları işbirliği ile düzenlediği mesleki eğitim çalışmaları kurumsal bir boyut kazandı. Uluslararası Rotary 2440. Bölge Federasyonu ile Nilüfer sınırları içerisinde yaşayan insanların mesleki becerilerinin artırılması ve istihdam olanaklarının çoğaltılmasını hedefleyen proje kapsamında bir protokol imzalayan Nilüfer Belediyesi, bu doğrultuda Fethiye Hizmet Binası’nda açılan Nilüfer Belediyesi Sürekli Mesleki Eğitim Merkezi'ni hayata geçirdi.

Fethiye Hizmet Binası çatısı altında hizmet verecek olan Nilüfer Belediyesi Sürekli Mesleki Eğitim Merkezi'nin açılışına Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Rotary 2440 Bölge Federasyonu eski Başkanı Ahmet Gürmeriç, Rotary 2440 Bölge Federasyonu Proje Koordinatörü İsmail Rodoplu, Nilüfer İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Kaya, CHP eski Bursa Milletvekili Kemal Demirel, CHP Nilüfer İlçe Başkanı Özgür Şahin ile çok sayıda davetli katıldı.

Nilüfer Belediyesi olarak göreve geldiklerinden bu yana “önce insan” ilkesinin çerçevesinde çalışmalarını yürüttüklerini kaydeden Başkan Mustafa Bozbey, istihdamın insan için en büyük mutluluklardan biri olduğuna değindi. 2005 yılından bu yana hizmete sundukları İş ve Meslek Edindirme Ofisi’yle iş arayan ile işçi arayan arasında köprü olduklarını ifade eden Başkan Mustafa Bozbey, “Son 7 yılda bu ofise yaklaşık 25 bin kişi başvurdu ve bunlardan 11 bin’i iş görüşmesi için firmalara yönlendirildi. Yerel yönetimlerin böyle bir görevi olmamasına rağmen istihdama sağladığımız bu katkı önemlidir. İş Ofisimiz dışında yıllardır Nilüfer Halk Eğitim Merkezi işbirliğiyle kurslar düzenliyoruz. Bugüne kadar 3 bin 561 kişinin yararlandığı 164 kursumuz, Nilüfer sınırları içerisinde yaşayan yurttaşlarımızın mesleki becerilerini artırıyor,” dedi.

Nilüfer Belediyesi’nin Halk Eğitim Merkezi ve sivil toplum kuruluşları işbirliğiyle düzenlediği mesleki eğitim çalışmalarında bugün yeni ve önemli bir noktaya geldiklerini söyleyen Bozbey, “Uluslararası Rotary 2440. Bölge Federasyonu işbirliğiyle oluşturduğumuz “Nilüfer Belediyesi Sürekli Mesleki Eğitim Merkezi” istihdama katkımızı daha kapsamlı bir şekilde sürdürecek. Burada şu anda 8 branşta açılacak mesleki eğitim kurslarından ilk etapta 172 kişi yararlanacak. Bizim belediye olarak mekan ve işletme desteği verdiğimiz merkezde malzeme ve eğitici giderlerini Uluslararası Rotary 2440. Bölge Federasyonu karşılayacak.  Bu projede bize destek veren kurum ve kişilere çok teşekkür ediyorum. Umarım bu merkez, sayesinde edinilen bilgi ve beceriler yepyeni kapıları aralar ve mutluluğa giden yolda önemli bir dönemeç olur,” şeklinde konuştu.

Törene katılan Rotary 2440 Bölge Federasyonu eski Başkanı Ahmet Gürmeriç ise, mesleki projelere büyük önem verdiklerini ifade etti. Mesleki becerilerin ortaya çıkarılmasının istihdama önemli katkı yapacağını belirten Gürmeriç, desteklerinden dolayı Nilüfer Belediyesi ve Başkan Mustafa Bozbey’e teşekkür etti.

Konuşmaların ardından açılış kurdelesi kesilirken, Başkan Mustafa Bozbey ve davetliler, Atatürk Haftası nedeniyle “Atatürk” konulu rölyef sergisinin ve merkezde eğitimi verilecek 8 branştan örneklerin yer aldığı sergiyi gezerek, kursiyerlerin çalışmalarını da yerinde inceledi.

Nilüfer Belediyesi Sürekli Mesleki Eğitim Merkezi'nde ilk aşamada koza mefruşat, rölyef, gümüş kazaz örücülüğü, iğne oyası, dekoratif dokuma, el nakışı, giyim gibi alanların yanı sıra Nilüfer Belediyesi’nin geleneksel sanatları yaşatma amacı doğrultusunda önem verilen minyatür, kat-ı ve tezhip alanlarında mesleki eğitim kursları düzenlenecek. 5 eğitim salonundan oluşan merkezde, seminer salonu olarak kullanılacak olan bu mekanlardan birinde halka yönelik kişisel gelişim eğitimleri ve çeşitli seminerler düzenlenmesi planlanıyor. Eğitim programlarını başarıyla tamamlayan kursiyerlere Nilüfer Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından sertifika verilecek.