haber

Nilüfer Belediyesi karla mücadele alarmı verdi

Nilüfer Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü, gece yüksek kesimlerde başlayıp sabah saatlerinde etkisini artıran kar yağışını hazırlıklı karşıladı. Meteoroloji yetkililerinin uyarısı üzerine günler öncesinden kar yağışına karşı tedbirlerini alan Nilüfer Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü karla mücadele ekiplerini alarma geçirdi.

 

Karla mücadele için oluşturulan 18 ayrı ekip, toplam 100 personelle 24 saat boyunca görev başında. Karla mücadele çalışması kapsamında Nilüfer Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü, tuzlama araçları, greyder, beko loder ve kamyonlardan oluşan toplam 28 araç ve makineyi de hazır hale getirdi.

 

Ekipler, araç ve makinalarla Nilüfer’deki tüm ara sokaklar ve Büyükşehir’in sorumluluğundaki birçok anayolda da görev yapıyor. Nilüfer Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü, köy yollarında da koordinasyon sonucunda Büyükşehir Belediyesi’nin desteği ile çalışma yapıyor.

 

Bin ton tuz depolandı

Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü yollardaki buzlanmalara karşı da terbirlerini aldı. Bu kapsamda bin ton tuz hazır bekletiliyor. Bazı bölgelerde kar küreme çalışmaları yapan ekipler, don olayının gerçekleşmesi durumunda da ihtiyaç duyulan bölgelerde tuzlama yapacak.