Nilüfer Belediyesi karla mücadelede alarma geçti

Meteoroloji yetkililerinin uyarısını dikkate alarak kar yağışına karşı hazırlıklarını yapan ve kar ekiplerini oluşturan Nilüfer Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü, beyaz tanelerin  düştüğü ilk andan itibaren Nilüfer'de kritik noktalar başta olmak üzere ana arterler ve sokak aralarında tuzlama yapmaya başladı.

3 vardiya sistemiyle yaklaşık 120 kişilik ekip oluşturarak 24 saat yol temizleme ve tuzlama çalışması yapan Nilüfer Belediyesi, ana arterlerin yanı sıra, kar yağışının olumsuz etkiler yarattığı eğimli bölgelerde, kaza riski görülen dik rampalar ve kavşaklarda; okul, sağlık ocağı ve Pazar yerlerinin çevrelerinde tuzlama çalışmalarına öncelik veriyor.

Karla mücadele için 1000 ton tuz stoklayan ve şehir merkezindeki çalışmalarını aralıksız sürdüren Nilüfer Belediyesi ayrıca Akçalar, Görükle, Hasanağa ve Kayapa bölgelerinde de birer ekiple tuzlama çalışmaları yapıyor.