haber

Nilüfer Belediyesi Kütüphaneleri deneyimlerini paylaştı

Yaklaşık 80 bin kitaplık koleksiyonuyla bir edebiyat hazinesi barındıran Nilüfer Belediyesi Kütüphaneleri, kitap paylaşımı, internet erişimi, süreli yayınları ve ödünç kitap alışverişi gibi yaygın kütüphane hizmetleri vermenin  yanı sıra ‘yaşayan bir yer’ sloganına uygun olarak gerçekleştirdiği faaliyetlerle de dikkat çekiyor.

Günışığı Kitaplığı’nın düzenlediği 8. Eğitimde Edebiyat Semineri’ne Nilüfer Belediyesi Kütüphaneleri de katıldı.  

Nitelikli, çağdaş çocuk ve gençlik kitaplarının seçimi ve okuma kültürünün gelişmesi için eğitimde doğru ve etkin kullanımı amacıyla; her branştan eğitimci ve kütüphanecilerin katılımıyla gerçekleştirilen Günışığı Kitaplığı Eğitimde Edebiyat Seminerleri’nde katılımcılara edebiyat, felsefe ve sanat konularında kuramsal altyapı kazandırıyor. Seminerde sunulan yaratıcı okuma uygulamaları pratik ve etkili yeni yöntemleri örnekliyor, eğitimcilere yeni yollar öneriyor.

Uygulama örneklerinde bu yıl ilk kez kütüphanelerin sunumlarına yer verildi. Bu kapsamda Nilüfer Belediyesi Kütüphaneleri’nin, 2013 Yılı Yazarı Sabahattin Ali etkinlikleri kapsamında gerçekleştirdiği “Liselerle Yakın Okuma Atölyesi” deneyimlerini, kütüphane koordinatörü Zeynep Terzioğlu katılımcılarla paylaştı. Seminerde soruları da yanıtlayan Terzioğlu, farklı kütüphane çalışmaları ile de seminer konuklarını bilgilendirdi.