Nilüfer Belediyesi Kütüphaneleri projelerini Amerika’da dünyaya tanıttı

7’den 70’e her insanı kitapla buluşturmak için birçok proje üreten Nilüfer Belediyesi Kütüphaneleri, bu çalışmalarını uluslararası alanda tanıttı. Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) Ohio Eyaleti’nin Başkenti olan Columbus’ta bu yıl 82’ncisi düzenlenen ve 115 ülkeden binlerce kütüphaneci ve bilgi-belge yönetimi alanında hizmet veren uzmanın buluştuğu kongreye katılan Nilüfer Belediyesi Kütüphaneleri, proje paylaşımında bulundu. Bu yıl “Bağlantı, İş Birliği, Toplum” temasıyla gerçekleştirilen Dünya Kütüphane ve Bilgi Kongresi’nde kütüphanecilik alanındaki yeni çalışmaların, sorunların ve çözüm önerilerinin tartışıldığı 228 oturum gerçekleşti.

Nilüfer Belediyesi Kütüphane Müdürü Şafak Pala ile Nilüfer Belediyesi Kütüphaneleri Proje Sorumlusu Selin Can Cemgil de, 15-16 Ağustos tarihlerinde gerçekleştirdikleri sunumlarla, “Boyun Kadar Kitap Oku” ve “Yılın Yazarı” projelerini, farklı kültürden binlerce insana anlattı.

“Boyun Kadar Kitap Oku” projesi hakkında katılımcılara bilgi veren Nilüfer Belediyesi Kütüphane Müdürü Şafak Pala, projeye ilk olarak 2011 yılında 193 öğrenciyle başladıklarını, 2016 yılında da 54 farklı okuldan toplam 5 bin 237 öğrenciye ulaştıklarının altını çizdi.“Yılın Yazarı” projesiyle de binlerce insana ulaşmayı hedeflediklerini belirten Pala, “Türk edebiyatına eserleri, yaratıcılığı ve fikirleriyle katkılar sunan bir yazar üzerine odaklanarak, yıl boyunca çeşitli etkinlikler düzenliyoruz. 2013 yılında başlattığımız bu projemizde sırasıyla Sabahattin Ali, Aziz Nesin ve Yaşar Kemal’i yılın yazarı olarak seçtik” şeklinde konuştu. Poster sunumlarının büyük ilgi gördüğü kongrede Pala ve Cemgil, dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen kütüphanecilerle de fikir alışverişinde bulundu.