haber

Nilüfer’de gençler yerel yöneticilerle buluşuyor

Nilüfer Belediyesi tarafından, Bursa’da yer alan tüm gençlik organizasyonlarını örgütsel bir güç haline getirerek gençlik ile ilgili yürütülen tüm proje ve faaliyetlerde gençlerin sesini duyurmak, gençlerin belediye hizmetlerinden faydalanmalarını sağlamak amacıyla kurulan Nilüfer Gençlik Ofisi (NGO), “Gençler Yerel Yöneticilerle Buluşuyor” ile ilk etkinliğini gerçekleştirdi. Merkezi Görükle’de bulunan NGO’ya üye gençler, Nilüfer Belediyesi Başkan Yardımcıları Yalçın Işıkyıldız ve Bukle Erman ile bir araya geldi. Sohbet havasında geçen buluşmada Işıkyıldız ve Erman hayat hikayelerini anlatırken bilgi, deneyim ve tecrübelerini de gençlere aktardı. NGO’ya üye 13 farklı dernekten toplam 30 temsilcinin katıldığı buluşmada gençler, merak ettikleri sorulara da cevap buldu.

Kendisinin Türkiye’nin en genç belediye başkan yardımcısı olduğunu söyleyen Nilüfer Belediyesi Başkan Yardımcısı Yalçın Işıkyıldız, “Nilüfer Belediye Başkanımız Sayın Mustafa Bozbey, gençlere güvenen, değer veren bir insan. Gençlik kontenjanından adaylığımı koydum ve önce Meclis üyeliğine, daha sonra da belediye başkan yardımcılığı görevine seçildim. Genç yaşta böyle bir görev üstlendiğim için vatandaşlar ilk zamanlarda buna inanmıyordu. Zaman zaman bunun sıkıntısını yaşasam da insanlar üzerindeki bu algıyı kırmayı başardım. Ülkemizde ‘Gençler bizim geleceğimiz, her şeyimiz’ deniyor ancak gençlere yetki verilmiyor” dedi. İnsanları mutlu etmek ve gülümsetmek için büyük çaba harcadıklarını belirten Işıkyıldız, bu konuda iletişimin büyük önemi olduğunu söyledi.

Gençlere gelecek için kendilerine hedef koymaları tavsiyesinde bulunan Nilüfer Belediyesi Başkan Yardımcısı Bukle Erman da, “Günümüzde insanların mezun oldukları okuldan çok hangi konuda ne kadar bilgi sahibi oldukları önemli. Kendinize bir hedef koyun, yön belirleyin ve o yönde kendinizi geliştirin” şeklinde konuştu. “Gençler Yerel Yöneticilerle Buluşuyor” etkinliklerinin gençlere katkı koyacağını belirten Nilüfer Gençlik Ofisi Sorumlusu Ramis Ceyhan da, buluşmaların meclis üyeleri, danışmanlar ve müdürlerle devam edeceğini belirtti.