Balkan Mahallesi’nde hayata geçirilen BAL-GÖÇ Görükle Şubesi’nin sosyal tesisi  düzenlenen törenle açıldı.  Törene Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, BAL-GÖÇ Genel Başkanı Doç. Dr. Yüksel Özkan, MHP Nilüfer Belediye Başkan Adayı Arif Demirören, meclis üyeleri, meclis üyeleri adayları, muhtarlar ve çok sayıda mahalle halkı katıldı. Törende konuşan Mustafa Bozbey, Nilüfer Belediyesi olarak sivil toplum örgütleriyle her zaman iç içe olduklarını kaydederek  “Bir sözümüzü daha tutmanın gururu içindeyiz. Tahsis ettiğimiz binayı modernize edip, kullanılabilir hale getirerek kendilerine veriyoruz. BAL-GÖÇ bizim bağrımıza bastığımız, kardeşlerimizin oluşturduğu bir sivil toplum kuruluşu. Bugüne kadar hep yanlarında durduk, bugünden sonra da hep yanlarında yer alacağız. Şubat ayı Meclisi’nde oybirliğiyle aldığımız kararla Karaman’da lokal olarak kullandığımız binayı onlara tahsis ettik. Geçtiğimiz günlerde de protokol yaparak resmen binayı BAL-GÖÇ’e devrettik. Onlar da mutlu kent Nilüferli oldular,” dedi.


Başkan Bozbey, bir  milletvekilinin “Derenin öte yakasından gelenler” sözlerine tepki göstererek, “Biz bugüne kadar kimseyi ötekileştirmedik. Sakın ola bizi de ötekileştirmesinler. Herkes lafını söylerken nereye gideceğini iyi bilsin. Biz buna karşı oluruz. Bizde herkes gibi bu coğrafyanın sahipleriyiz,” diye konuştu.


BAL-GÖÇ Genel Başkanı Doç. Dr. Yüksel Özkan da Nilüfer Belediyesi ve Başkan Bozbey’e teşekkür ederek, “Başkan Bozbey her zaman sivil toplum örgütlerine destek veren bir kent yöneticisi olmuştur. Bu tesis bunun en güzel örneğidir. Demokrasinin olmazsa olmazı sivil toplum örgütleri rehber kuruluşlardır. Yıllardır odası bile olmayan Bal-Göç bugün modern bir tesise kavuştu,” diye kaydetti.


Konuşmaların ardından Başkan Bozbey ve diğer protokol üyeleri tesisin açılış kurdelasını kesti. Açılışta , BAL-GÖÇ Genel Başkanı Doç. Dr. Yüksel Özkan, Başkan Bozbey’e desteklerinden dolayı bir teşekkür plaketi verdi. Açılış töreni sırasında dökülen lokmaları ise katılanlar afiyetle yerken ortaya renkli görüntüler çıktı.