Kılavuzla kısıtlılığı olan vatandaşların, iş yerlerine insan onuruna yakışır şekilde yardımsız-rahat girip çıkmaları, mekanları herkes gibi kullanmaları amaçlanıyor. Engelsiz İşyeri Kılavuzu, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in düzenlediği basın toplantısıyla kamuoyuna tanıtıldı.


Bozbey, engelli vatandaşları yılın bir haftasında değil her gün hatırladıklarını ve tüm projeleri bunu dikkate alarak hazırladıklarını kaydetti. Bozbey, “Kısıtlılığı olan yurttaşlarımızın insan onuruna yakışır şekilde yaşaması için planlama yapıyor, uygulamayı da böyle yapıyoruz. Herkesin eşit ve kaliteli şekilde hizmet alması temel amacımız. Nilüfer diğer konularda  olduğu gibi bu konuda da örnek teşkil etmektedir,” dedi.

Dünyanın pek çok ülkesinde engellilerin sosyal ve kültürel yaşamlarını rahatlıkla sürdürebilmeleri için düzenlemeler yapıldığını hatırlatan Bozbey, Türkiye’de yasal düzenlemeler olmasına karşın büyük eksiklikler olduğunu kaydetti. Bozbey engellerin aşılması için projeler ortaya konmasının şart olduğunu belirtti.

Bozbey şöyle konuştu: "Nilüfer’i insan onuruna yakışır bir yaşam kenti olarak yapılandırabilmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Yeni fiziki düzenleme ve hizmetlerimizi açıklanmış olan standartlara ve mevzuata göre imal ediyor, eskileri yenilemeye çalışıyoruz. Amacımız Nilüfer’in, herkesin yaşamaktan mutluluk duyacağı ve herkesin imkan ve hizmetlerden eşit faydalanabileceği bir kent olmasını sağlamak.”

Bozbey, işyeri sahiplerinin Engelsiz İşyeri Kılavuzunu iyi okumalarını ve gerekli düzenlemeleri yapmalarını istedi. Bozbey işyerlerinin bu konuda sıkı denetleneceğini vurguladı.