haber

Meltem Cumbul yeni yeteneklerle Nilüfer’de buluştu

Bursa’da yeni oyuncular, yazarlar ve yönetmenler yetişmesini sağlamak amacıyla yola çıkan Nilüfer Sanat Tiyatro, atölye çalışmalarıyla yeni yetenekleri bir birinden ünlü isimlerle buluşturmaya devam ediyor. Tiyatro Yönetmeni Mehmet Ergen koordinatörlüğünde üç ay süresince devam edecek olan oyunculuk, yazarlık ve yönetmenlik atölyeleriyle tiyatroseverlere kapılarını açan tiyatro atölyesine ünlü oyuncu Meltem Cumbul konuk oldu. 

Nilüfer Belediyesi’ni kültür-sanata verdiği destekten dolayı yürekten kutladığını kaydeden Meltem Cumbul, “Nilüfer Belediyesi’nin bu çalışması ilgimi çekti ve atölye çalışmasına katılmak istedim. 2 gün boyunca genç yeteneklerle bir arada olacağım. Amerikalı metodcu Eric Morris’in oyunculuk çalışması üzerine olacak. Oyunculuk metodu enstrüman ve işçilik üzerine olacak. Bu sektöre yeni girecekleri için bu çalışmayı onlarla buluşturmanın çok yararlı olacağını düşündüm. Bu tür çalışmalar kişiye özeldir. İnsanın kendisini tanıma açısından önemli bir süreçtir. Mehmet Ergen gibi bir isimle çalışmak yeni arkadaşlarımız için büyük şans,” diye konuştu. 

Nisan ayında başlayan atölyeler çerçevesinde Özge Özder, Özen Yula, Kubilay Tunçer, Cengiz Bozkurt ve daha birçok tiyatro emekçisi katılımcılarla buluşarak önemli fikir ve deneyimlerini paylaşacak.