haber

Nilüfer Belediyesi’nden eğitime bir katkı daha

Nilüfer’de geleceği oluşturan çocukların daha iyi şartlarda eğitim görmeleri için ihtiyaç duyulan desteği her zaman veren Nilüfer Belediyesi, bu defa bir okulun salon eksiğini giderdi.
Konak Mahallesi’nde Zekâi Gümüşdiş Ortaokulu’nun salon ihtiyacı üzerine Nilüfer Belediyesi seferber oldu ve okula bir salon kazandırdı. Nilüfer Belediyesi Zekâi Gümüşdiş Ortaokulu Çok Amaçlı Salonu düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Açılışa Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Bursa Vali Yardımcısı Vedat Müftüoğlu, Nilüfer İlçe Kaymakamı Mustafa Kılıç, Nilüfer İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Muharrem Tüfekçi, Bursa eski Valisi Zekâi Gümüşdiş, Nilüfer Belediyesi Başkan Yardımcıları, CHP Bursa İl Başkanı Zafer Yıldız, CHP Nilüfer İlçe Başkanı Yücel Akbulut, Adalet ve Kalkınma Partisi Nilüfer İlçe Başkanı Celil Çolak, Zekâi Gümüşdiş Ortaokulu Müdürü, öğretmenleri ve öğrenciler katıldı.

 

 “Nilüfer örnek oldu”

Eğitime büyük destek verdiklerini belirten Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, “Eğitime verdiğimiz destekler her yıl bütçemizde önemli bir paya sahip. Yıllardır milyonlarca lirayı, çocuklarımızın daha modern koşullarda eğitim yapabilmesi için gözümüzü kırpmadan harcıyoruz” dedi.

Bursa’da bir ilke imza atarak okullara yardımcı personel verdiklerini belirten Başkan Bozbey, “Okullara yardımcı personel uygulamamızı iki dönemdir, 160 personelimizle sürdürüyoruz. Bu konuda Okul Aile Birliklerinden, velilerden çok iyi geri dönüşler alıyoruz. Bizim bu uygulamamız, pek çok projemiz gibi diğer belediyelere de örnek oldu. Vahide Aktuğ, Nedim Öztan, Nilüfer Anaokulu gibi pek çok okulumuzun çok amaçlı salon, trafik pisti, ek derslik ihtiyacı gibi taleplerini hızla karşıladık. Gelen talepleri karşılamaya devam ediyoruz” dedi.

Nilüfer Belediyesi’nin 3,5 milyon lira harcayarak yaptırdığı Barış Anadolu Lisesi’ne değinen Bozbey, “Bu okul bizim için çok önemliydi, ama ne yazık ki bu okula ismimizi yazdırmak şu ana kadar mümkün olamadı. Bu konuda yetkililere sitemlerimizi de iletmek istiyorum” ifadelerini kullandı.

 

Eğitime 2014’te 7 milyon TL harcadık”

2014 yılında eğitime 7 milyon lira harcadıklarının altını çizen Başkan Bozbey, “Bu katkının karşılığında tek beklediğimiz, adımızın anılması. İnanıyorum ki, sizler, bu çok amaçlı salonla Nilüfer Belediyesi’nin adını yaşatacak, gelecek kuşaklara da kurumumuzun bilgiye, eğitime verdiği desteği, önemi aktaracaksınız. Bütçemiz arttıkça eğitime desteğimiz de artacaktır” şeklinde konuştu.

Vali Yardımcısı Vedat Müftüoğlu da yerel yönetimlerin eğitime katkısının önemine değinerek  “Nilüfer Belediyesi’nin de eğitime verdiği büyük önemi ve desteği de biliyoruz. Nilüfer Belediyesi’ne, yerel yönetimlere ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi. Konuşmaların protokol üyeleri açılış kurdelesini keserek Nilüfer Belediyesi Zekâi Gümüşdiş Çok Amaçlı Salonu’nu hizmete açtı.