Protokol, kadınlar arasındaki birlikteliği, dayanışmayı, iletişimlerini güçlendirmeyi ve bölge ekonomisine katkıda bulunmayı hedefliyor. Kadınların sosyal ve ekonomik hayatın içinde aktif rol almasını sağlamak, birlik, beraberlik ve dayanışmayı güçlendirmek için kadınlara büyük destek veren Nilüfer Belediyesi, bu kapsamda ilçe sınırlarındaki 31 kadın derneğiyle imzaladığı iş birliği protokolünü yeniledi. İki yıl geçerli olacak protokole göre Nilüfer Belediyesi, gerçekleştireceği etkinlik, festival, açılış ve çeşitli organizasyonlarda, kadın dernekleriyle iş birliği yaparak, katkıda bulunacak. Karaman Dernekler Yerleşkesi’ndeki protokol imza törenine, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Nilüfer Belediye Meclisi Üyesi Aysel Okumuş, Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı Bukle Erman ile kadın derneklerinin başkanları katıldı.

 

“KADIN DEĞİŞİRSE DÜNYA DEĞİŞİR”

 

Törende konuşan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, protokolün önemine vurgu yaptı. Nilüfer Belediyesi olarak kadının değişimi ve gelişimi konusunda yıllardır mücadele ettiklerini ifade eden Başkan Bozbey, “Kadın değişirse, kentler, ülkeler, dünya değişir” dedi. Nilüfer Belediyesi’nin desteğiyle 2012 yılında kentte kurulmaya başlanan kadın dernekleriyle birlikte Nilüferli kadınların fark yarattığını belirten Başkan Bozbey şöyle konuştu: “Nilüferli kadınlar farklıdır. Kadın derneklerimiz sadece ürettiklerini satan, gelir elde eden değil, aynı zamanda sosyal ve kültürel faaliyetleri yürüten, kendini geliştiren kadınlardan oluşuyor. Bunu gururla her yerde anlatıyorum.”

 

“HEDEFİMİZ HER MAHALLEDE BİR KADIN DERNEĞİ OLMASI”

 

Nilüfer’de kadın derneği sayısının her geçen gün arttığını söyleyen Başkan Bozbey, “Şuan yaklaşık 40 civarında kadın derneğimiz var. Önemli olan uzlaşı kültürü çerçevesinde bir arada olmak. Biz, birlikten, bütünlükten yanayız. Amacımız, 64 mahallemizde 64 kadın derneği olması. Mahalle komiteleriyle iş birliği içinde olmanız çok önemli. Ortak projelerle Nilüferli kadınların gelişmesine, Nilüfer’de birlikte yanyana durarak, güç vererek, mahallemizin ve kentimizin gelişmesine katkı sunmaya devam edeceğiz. Kadınlara her zaman destek olacağız” şeklinde konuştu.

 

BAŞKAN BOZBEY’DEN KADINLARA MÜJDE

 

Başkan Bozbey, kadınlara bir de müjde verdi. Her kadın derneğine kendi mahallesinde dernek binası yapmayı hedeflediklerini ifade eden Başkan Mustafa Bozbey, “Şuan 14 tanesinin ihalesi yapıldı. Talepleri almaya devam ediyoruz. Mahalle komitelerimizin yer onayıyla birlikte bu yıl sonuna kadar tüm kadın derneklerimizin binasını tamamlamış olacağız” dedi.