haber

Nilüfer Belediyesi’nden unutulmaz isimlere vefa

Nilüfer Belediyesi Türkiye ve Bursa’ya değer katan önemli isimleri yine unutmadı. Herkesin yaşamaktan büyük bir mutluluk duyduğu bir kent için çalışan Nilüfer Belediyesi, alanında iz bırakmış isimleri kent mobilyaları ile halkla buluşturdu.

Nilüfer Belediyesi Halk Evi ve kentin çeşitli bölgelerinde her biri bu ülke için önemli izler bırakan isimlerin heykelleri yerleştirilerek, hem vefa duygusu bir kez daha gözler önüne seriliyor hem de kent estetiğine yeni boyutlar kazandırılıyor.

Heykeltıraş Ayhan Yılmaz’ın yaptığı Türk edebiyatının en önemli şairlerinden Nâzım Hikmet, Bursa’nın duayen gazeteci ve yazarı Yılmaz Akkılıç, Türk Sanat Müziği’nin divası Müzeyyen Senar ile Türkiye’nin ilk kadın mimarı ve Ahmet Vefik Paşa Tiyatrosu’nun  (eski Halk Evi Binası) mimarı Münevver Belen gibi isimlerin heykelleri Nilüferliler’le buluştu.

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, yeni kent mobilyalarında Bursa’ya ve Türkiye’ye mâl olmuş isimlere yer vererek onları her an halkla iç içe yaşatmak istediklerini belirtti. Bozbey, “Nilüfer Belediyesi Halk Evi önünde ilk olarak başlattığımız bu çalışmalarımızı kentin farklı noktalarında uygulayacağız. Nilüferliler’i gülümsetecek yeni çalışmalarımız da olacak” dedi.  

Nilüfer Belediyesi Halk Evi çevresine yerleştirilen heykeller vatandaşların da büyük ilgisini görüyor. Soluklanmak için banklara oturanlara bazen Nâzım Hikmet eşlik ediyor, bazen Müzeyyen Senar, bazen de Yılmaz Akkılıç. Nilüfer Belediyesi’nin bu yeni çalışmasından memnuniyet duyduklarını söyleyen Nilüferliler de bu tür projelerin devam etmesini istediklerini belirtiyor.  

Proje kapsamında Türk edebiyatına değer katan Yaşar Kemal, Aziz Nesin gibi unutulmaz isimlerin yanısıra sanat dünyasından Zeki Müren ile Türkiye’ye mâl olmuş simaların heykelleri de Nilüferliler ile farklı mekânlarda buluşacak.