haber

Nilüfer Belediyesi’ne Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan hibe

Proje, Yunanistan’ın Sakız (Chios) Belediyesi, yine Yunanistan’dan Mesta Kültür Derneği ve Litvanya’dan Trakai Belediyesi ortaklığı ile yürütülecek. Nilüfer Belediyesi, sosyal inovasyon yolu ile vatandaş katılımının ve turizm temelli kırsal kalkınmanın geliştirilmesi amacıyla hazırladığı Kırsal Kalkınma İçin İnovasyon (I.R.D) Projesi ile Hazine ve Maliye Bakanlığı Merkezi Finans ve İhale Birimi (CFCU) tarafından yürütülen “Türkiye ve AB Arasında Şehir Eşleştirme Hibe Programı”na başvurdu. Nilüfer Belediyesi’nin bu projesini kabul eden bakanlık, hibe desteği verdi. Bu destekle ilgili hibe sözleşmesi, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ile Hazine ve Maliye Bakanlığı Merkezi Finans ve İhale Birimi arasında imzalandı.

 

Bir yıl sürecek proje, Yunanistan’ın Sakız (Chios) Belediyesi, yine Yunanistan’dan Mesta Kültür Derneği ve Litvanya’dan Trakai Belediyesi ortaklığı ile yürütülecek. Amaçlarından biri de Türkiye, Yunanistan ve Litvanya’daki 3 şehir arasında, şehir eşleştirme yolu ile ortak çalışmalar yürütülerek iş birliği sağlanması olan proje, Nilüfer Belediyesi İnovasyon Merkezi tarafından hazırlandı. Proje, Nilüfer Belediyesi İnovasyon Merkezi ile Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü iş birliğinde yürütülecek.

 

15 Ocak 2019 tarihinde çalışmaları başlayacak olan proje sonucunda, turizm temelli kırsal kalkınma konusunda inovatif bir model geliştirilmesi, Chios ve Trakai şehirlerinde vatandaş katılımının artırılarak birer inovasyon merkezi kurulması, katılımcı belediyeler arasında etkin ve etkili iş birliği için bir platform oluşturulması ve Nilüfer Belediyesi bünyesinde turizm odaklı sürdürülebilir kırsal gelişim merkezi kurulması hedefleniyor. Bu kapsamda karşılıklı ziyaretler, eğitimler ve çalıştaylar düzenlenecek, profesyonel bir web sitesi kurulacak, hem uluslararası hem de yerel faaliyetler yürütülecek. Merkezi Finans ve İhale Birimi tarafından hibe desteği alan projemizin bütçesi 111 bin 340 Euro olarak belinlendi.