haber

Nilüfer Belediyesi'nin 2014 yılı bütçesi kabul edildi

Nilüfer Belediyesi'nin performans programı ve 2014 yılı bütçesi Konak Kültürevi'nde toplanan Belediye Meclisi'nde karara bağlandı. Plan Program ve Bütçe Komisyonu Başkanı Sami Kahveci,  Meclis'e sunduğu raporda performans değerlendirmesini ve bütçesini açıkladı. Daha sonra yapılan oylamada 2014 mali yılı bütçesi kalem, kalem değerlendirilerek oylandı.

2014 Yılı bütçesi AKP Grubu'nun ret oyuna karşılık, 265 milyon TL olarak oy çokluğuyla kabul edildi. 2014 Yılı bütçesi, 2013 yılının bütçesine oranla yüzde 15 büyüme gösterdi. 2014 yılında 265 milyon TL gelir, 265 milyon TL gider olarak öngörüldü. Böylelikle geçen yıllarda olduğu gibi denk bütçe yapıldı.

Nilüfer Belediyesi bütçesinde en yüksek payı 65 milyon 428 bin TL ile Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü alırken; Fen İşleri Müdürlüğü 56 milyon 928 bin TL, Temizlik İşleri Müdürlüğü 22 milyon 40 bin TL ve Park ve Bahçeler Müdürlüğü 13 milyon 923 bin TL ile bütçeden en yüksek pay alan müdürlükler oldu. 

Oylama sonrası konuşan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, kurum olarak her alanda olduğu gibi finans yönetiminde de Türkiye'ye örnek olduklarını dile getirdi. Bursa'nın diğer merkez ilçe belediyelerinin bütçeleriyle bir kıyaslama yapan Bozbey, Nilüfer'in söz konusu ilçelerden daha az nüfusa sahip olmasına rağmen kişi başına daha büyük bir bütçeyle yönetildiğini kaydetti. Önemli bir kurum yönettiklerini ifade Bozbey, "Nilüfer Belediyesi bütçesini stratejik plana göre yöneten bir kurum. Hatalarımız, eksiklerimiz olabilir ama bunları düzeltecek yine bizleriz. Nüfus olarak her yıl büyük oranda göç alan Nilüfer'de bu yıl da bütçemizi yüzde 100 oranında gerçekleştireceğimize inanıyorum. Talep, istek, beklenti çok. Yaklaşık 265 milyon TL'lik rakamı Nilüfer'e en iyi hizmetlere yönelik harcayacağımıza inanıyorum" dedi. 

Nilüfer ilçesinin nüfusunun gelecek yıl daha da artacağına dikkat çeken Bozbey, bütçeden kişi başı düşen harcama payının 815 TL dolayında olacağını vurguladı. Bütçenin kabul edilmesinden sonra Belediye Meclis üyelerine tatlı ikram edildi.