haber

Nilüfer Belediyesi’nin afet hazırlıklarını incelediler

Nilüfer Belediyesi’nin sosyal, kültürel ve stratejik planlama çalışmalarının yanı sıra afet ve acil durum hazırlıkları da diğer kurumlara örnek oluyor. Son olarak İstanbul Beylikdüzü Belediyesi’nden gelen bir heyet, Nilüfer Belediyesi’ne kıyaslama ziyaretinde bulundu.

Beylikdüzü Belediyesi Plan ve Proje Müdürü Gürkan Akgün ile Afet Bürosu’ndan Murat Acar ve Mustafa Çakır’dan oluşan heyet, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ile yardımcılarının da katıldığı toplantıda, Nilüfer Belediyesi’nin afet ve olağanüstü durumlar için yapmış olduğu hazırlıklar hakkında bilgi aldı.

Halk Evi Başkanlık Makamı’nda gerçekleşen görüşmede heyet, Nilüfer Belediyesi’nin Deprem Öncü İşaretleri İzleme ve Tahmin İstasyonları, mahallelere yerleştirdiği afet konteynerleri ve Afet Bilgi Sistemi gibi konularda fikir alışverişinde bulundu.

Heyet daha sonra Nilüfer Belediyesi tarafından yapılan ve bünyesinde Deprem Tecrübe Simülasyon Odası, Yangın Söndürme Simülasyon Odası, Duman Simülasyon Odası ile bir adet eğitim salonu barından Nilüfer İlçe Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi’ni de yerinde inceledi.

Nilüfer Belediyesi’nin deprem gerçeğini hiçbir zaman göz ardı etmediklerini ifade eden Başkan Mustafa Bozbey, “Kent yöneticileri ve kurumlar olarak deprem ve olası afetlere yönelik hazırlıklarımızı yapmalıyız. Nilüfer Belediyesi olarak uzun yıllardır bu konuda çalışmalar yürüterek tedbirlerimizi alıyoruz” dedi.