haber

Nilüfer Belediyesi’nin örnek çalışmaları hakkında bilgi aldılar

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Bursa’ya gelen Malatya Arguvan Belediye Başkanı Mehmet Kızıldaş, Nilüfer Belediyesi’ni ziyaret etti. Nilüfer Belediyesi Halk Evi’nde gerçekleşen ziyarette Nilüfer Belediye Başkan Yardımcıları Yalçın Işıkyıldız, Nazlı Yazgan, Ahmet Çakıcı ile Nilüfer Belediyesi Meclis üyeleri Rahşan Duygu Tursun ve Mustafa Öztürk yer aldı.  

 

Nilüfer Belediyesi’nin çalışmalarını yakından takip ettiğini belirten Arguvan Belediye Başkanı Mehmet Kızıldaş, “Nilüfer Belediyesi, çalışmalarıyla Türkiye’de birçok belediye tarafından  takip ediliyor. Bizler de insan odaklı çalışmaları yakından takip ederek, örnek alıyoruz. Sosyal belediyeciliğin en güzel örnekleri Nilüfer’de sergileniyor. Çalışmalarından dolayı Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’i ve ekibini kutluyorum” dedi.

 

Festivale davet

 

30-31 Temmuz tarihlerinde 12. Uluslararası Arguvan Türkü Festivali’ni düzenleyeceklerini belirten Kızıldaş, “Festivalimizde Nilüfer Belediyesi’nden bir heyeti de aramızda görmeyi istiyoruz” dedi.

 

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Nilüfer Belediyesi Başkan Yardımcısı Yalçın Işıkyıldız da, “Hedefimiz, Nilüfer’i eğitim, bilim, kültür sanat ve spor kenti yapmak. Çalışmalarımızın temelinde 6 odak nokta var. Demokrasi, özgürlük, eşitlik, vicdan, katılımcılık ve sosyal belediyecilik. Tüm çalışmalarımızı bu hedef ve odak noktalar üzerinden yürütüyoruz” ifadelerini kullandı.

 

Işıkyıldız, ziyaretin sonunda Arguvan Belediye Başkanı Mehmet Kızıldaş’a, Nilüfer Belediyesi personeli ve vatandaşlar tarafından oluşturulan Atatürk portresini hediye etti. Arguvan Belediye Başkanı Nilüfer Belediyesi Halk Evi’ni de gezerek bilgi aldı.