haber

Öğrencilere kitap sevgisi aşılayan buluşma

Nilüfer Belediyesi, özellikle merkezin dışındaki mahallelerde yaşayan çocukların, hem kitap okuma alışkanlığı edinmesi hem de kitaba ulaşabilir olması amacıyla  ‘Genç Okurlar Yazarla Buluşuyor’ etkinliği düzenliyor.

 

Mustafakemalpaşa Kültür ve Sanat Derneği ile birlikte düzenlenen etkinlik bu defa Demirci Mahallesi’nde bulunan Demirci İlköğretim Okulu’nda gerçekleşti. Etkinlikte, çocuk kitapları yazarı Nadide Utku, minik öğrencilerle bir araya geldi. Buluşmaya Mustafakemalpaşa Kültür ve Sanat Derneği Başkanı Kekil Şimşek de katıldı.

 

Öğrencilere, basımı Nilüfer Belediyesi tarafından yapılan Nadide Utku’nun kitaplarını armağan eden Mustafakemalpaşa Kültür ve Sanat Derneği Başkanı Kekil Şimşek, Nilüfer Belediyesi’ne desteklerinden dolayı teşekkür etti. Amaçlarının çocukların daha çok kitap okumalarını sağlamak olduğunu belirten Kekil Şimşek “Böylece Türkiye’yi daha yaşanabilir bir ülke haline gelecektir” dedi. Kitap dağıtımının ardından yazar Nadide Utku çocuklarla kitapları hakkında söyleşi gerçekleştirdi.


Nadide Utku, Demirci İlköğretim Okulu öğrencilerine Bukalemun Buki ve Minik, Oyuncak Ülkesi, Müzedeki Sandık, Masal Rüzgarı ve fantastik roman Ay Kapısı adlı kitaplarını da  çocuklar için imzaladı.