haber

Nilüfer Belediyesi “Replicate Project”te

Nilüfer Belediyesi, Demir Enerji işbirliğiyle AB Horizon 2020 SSC1 Follower City programı kapsamında yaptığı hibe başvurusu sonucu İngiltere’nin Bristol şehrinde gerçekleştirilen ‘Replicate Project’te izleyici şehir olarak yer aldı.

 

Toplantı, İspanya'dan San Sebastian, İtalya'dan Floransa ve İngiltere'den  Bristol şehirlerinin "uygulamacı" olduğu, Almanya'nın Essen, İsviçre'nin  Lozan ile birlikte Türkiye'den Nilüfer'in "izleyici" olduğu 5 yıllık REPLICATE projesi kapsamında düzenlendi.

 

Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı Adil Kayaoğlu, Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Yasemin Dere, Nilüfer Belediyesi Başkan Danışmanı Umut Eroğlu ile Nilüfer Belediyesi’nin proje ortağı Demir Enerji’nin katılım gösterdiği toplantıda, 28-29 Kasım 2016 tarihlerinde  Nilüfer’de gerçekleştirilen “Akıllı Kentler Stratejileri Çalıştayı” atölye çalışmalarının sonuç raporları, Nilüfer Belediyesi’nin konum ve çalışmaları da sunuldu. Uygulayıcı şehirleri akıllı şehir enerji verimliliği kullanımıyla ilgili çalışmaların yer aldığı sunumların da yapıldığı toplantıda Nilüfer Belediyesi heyeti, karbon salınım emisyonlarının azaltılması ve yenilenebilir enerji kaynaklarının etkin kullanımı hakkında da detaylı bilgiler aldı.  

 

Toplantının sonunda Nilüfer Belediyesi Başkan Yardımcısı Adil Kayaoğlu, Bristol Belediye Başkanı Marvin Rees’e Bursa’ya özgü hediyeler verdi.