haber

Nilüfer Belediyesi ‘Tiyatro’ perdeyi açtı

Kültür ve sanat etkinlikleriyle tüm dikkatleri üzerine toplayan Nilüfer Belediyesi, kurduğu tiyatroyla sanat dünyasına yeni bir soluk getiriyor. Bursalı sanatseverleri birbirinden özel etkinliklerle buluşturan Nilüfer Belediyesi, kendi kurumsal tiyatro modelini oluşturarak yereli evrensele taşıyor. Yeni oyuncular, yeni yazarlar, yeni rejisörler yetiştirilmesine olanak sağlamayı hedefleyen Nilüfer Belediyesi  “Tiyatro”, yeni sezonda birbirinden değerleri eserleri tiyatro tutkunlarıyla buluşturacak. Nilüfer Belediyesi “Tiyatro”, kendi prodüksiyonlarının yanı sıra destek olduğu projeleri de Bursa izleyicisinin beğenisine sunacak.

 

Bursa ilk gösterimi Nâzım Hikmet Kültürevi’nde gerçekleştirilen İmparatorluk Kuranlar Yahut Şümürz oyunu Nilüfer Belediyesi Tiyatro & Hayal Perdesi ortak yapımı ile sahnelendi. Boris Vian tarafından yazılan metni, Aleksandar Popovski’inin etkileyici bir rejiyle sahneye koyuyor. Seyirciye “Bizi rahatsız eden nedir? Hayatımızda neyi kabul ya da inkâr ederiz; ihtiraslarımız bizi nereye götürür, ne ararız?” sorularını yönelten oyunda Reha Özcan, Şebnem Köstem, Selin İşcan, Sevil Akı, Tuba Karabey ve Nihat Alptekin rol aldı.


Oyunun sonunda düzenlenen kokteylde oyuncularla izleyiciler bir araya gelirken, Nilüfer Belediyesi Meclis Üyesi Gizem Elmas da performanslarından dolayı kutlayarak çiçek verdi.