haber

Nilüfer Belediyespor’a Sırp gol kralı

Erkekler Hentbol Süper Ligi’nin başarılı takımlarından Nilüfer Belediyespor, Sırbistan’ın en yetenekli oyuncuları arasında gösterilen Jozef Holpert’in ardından yine kariyeri başarılarla dolu bir Sırp oyuncuyla daha sözleşme imzaladı.

 

Nilüfer Belediyespor Sırbistan doğumlu sağ oyun kurucu Nenad Malencic’i bir yıllığına renklerine bağladı. Sırbistan A Milli Takımı’nda da görev yapan Malencic, 2008 Avrupa Gençler Şampiyonası’nda en değerli oyuncu unvanını aldı. 2009 Akdeniz Oyunları Hentbol Kategorisi’nde altın madalya kazanan Malencic, forma giydiği Tunus, Sırbistan ve son olarak geçen sezon Katar’da gol kralı oldu.

 

Portekiz ve İsviçre Ligleri’nde lig şampiyonluğu yaşayan Malencic, Sırbistan, Arab Emirates ve Lüksemburg liglerinde de çeşitli kupalar kazandı.

 

Kariyeri başarılarla dolu olan 1988 doğumlu 2,07’lik sağ oyun kurucu Nenad Malencic’i Nilüfer Belediyespor’a kazandırdıkları için mutlu olduklarını belirten Nilüfer Belediyespor Başkanı Ali Karamık, “Çok iyi bir transfer gerçekleştirdik. Hentbol takımımızın başarılarında söz sahibi olacak bir oyuncu. Kendisinden çok şeyler bekliyoruz. Uyum sürecini en kısa sürece atlatıp iyi bir sezon geçirmesini diliyoruz” şeklinde konuştu.