haber

Nilüfer’de Yaz Spor Okulları ilk mezunlarını verdi

Nilüfer’de 2000 yılından bu yana okulların tatil olması ile başlayan ve yaz boyunca süren spor okulları bu yıl da yoğun ilgiyle eğitimlere başladı.

 

6-14 yaş grubundaki çocuklara yönelik düzenlenen Yaz Spor Okulları’nda bu yıl yüzme, basketbol, futbol, voleybol, masa tenisi, temel spor eğitimi, kort tenisi, jimnastik ve squash branşlarında eğitim veriliyor. Nilüfer Belediyespor’un öğrencilerin tatillerini spor yaparak verimli bir şekilde geçirmesi amacıyla düzenlediği yaz spor okulları bu yıl 15 Haziran’da başladı.

 

Yaz Spor Okulları yüzme branşında birinci dönem, düzenlenen sertifika töreniyle tamamlandı. Çalı Kapalı Yüzme Havuzu ve Konak Olimpik Yüzme Havuzu tesislerinde iki hafta süren eğitimin ardından çeşitli yaş gruplarındaki 234 öğrenci sertifikalarını törenle aldı.

 

Öğrencilere sertifikalarını Nilüfer Belediyespor Başkan Vekili Fuat Alparslan, Nilüfer Belediyespor Yönetim Kurulu Üyeleri Melek Küçükbayraktar ve Tan Gündüz verdi. Minik yüzücüler sertifika sevinçlerini törene katılan aileleriyle paylaştı.

 

Törende konuşma yapan Nilüfer Belediyespor Başkan Vekili Fuat Alparslan, sporu tabana yayarak daha iyi sporcular yetiştirme çabası içinde olduklarını belirtti. Alparslan ‘Bizler çocuklarımızı geleceğe taşıma adına, sporcularımızın bedensel ve ruhsal olarak daha iyi bireyler haline getirebilmek için her türlü çabayı gösteriyoruz. Bunu yaparken de değerli akademisyen hocalarımız ve başkanımızın da desteğiyle vizyonel çalışmalar yaparak Nilüfer’in gülümseyen yüzünü, çocuklarımızla daha iyi gülümsetme çabası içindeyiz. Çocuklarımızın kötü alışkanlıklardan uzak durabilmesi, bedensel ve ruhsal gelişimlerini daha iyi sağlayabilmeleri için onları spora yönlendirmeliyiz. Gelecekte iyi bir kariyer ve ekonomik özgürlük isteyen çocuklarımız mutlaka sporun içinde olmalılar’ diye konuştu.

 

11 EYLÜL’E KADAR DEVAM EDECEK

Nilüfer Belediyesi’nin düzenlediği Yaz Spor Okulları 11 Eylül tarihine kadar devam edecek. Basketbol branşında eğitimler Yüzüncüyıl Spor Tesisi’nde; futbol, voleybol, masa tenisi, temel spor eğitimi kursları Nilüfer Belediyespor Üçevler Tesisleri’nde;  kort tenisi, jimnastik, squash kursları Altınşehir Gençlik Merkezi’nde;  yüzme kursları ise Konak Olimpik Yüzme Havuzu ve Çalı Kapalı Yüzme Havuzu’nda düzenleniyor.