haber

Nilüfer’de 13. Uluslararası Spor Şenlikleri başlıyor

Nilüfer’i spora doyuracak olan dev organizasyon 13. Uluslararası Spor Şenlikleri’nin bilgilendirme ve program toplantısı, Yüzüncü Yıl Spor Tesisleri’nde düzenlendi. Yürütme Kurulu üyeleri, çeşitli okullardan idareci ve öğrencilerin katıldığı toplantıda konuşan Başkan Mustafa Bozbey, bir ay boyunca sürecek olan dev organizasyon hakkında bilgiler verdi.  ‘Spor kenti Nilüfer’i oluştururken alt yapısını sağlam temellerle oluşturduklarının altını çizen Başkan Mustafa Bozbey, “Nilüfer bugün, basketbol, futbol sahaları stadyumları 10 spor merkezi ve uluslararası standartlarda spor salonlarıyla biri olimpik, ikisi kapalı olmak üzere havuzlarıyla tam bir spor kenti oldu. Biz her yaştan, her kesimden insanın spor yapması için çalışmalarımızı planlıyoruz. Nilüfer Belediyesporumuzda 18 branşta, 2 bine yakın lisanslı sporcumuz var. Hava Sporları Festivali yapıyoruz, bisiklet şampiyonaları düzenliyoruz, raket sporlarıyla ilgili Türkiye şampiyonaları yapıyoruz. Kısaca sporun her branşı, Nilüfer’de hayat buluyor,” dedi.

13. Spor Şenlikleri programı hakkında da bilgiler veren Bozbey, “Şenliğimiz her yıl olduğu gibi Türk Ulusu’nun iki büyük bayramı olan Ulu Önder Mustafa Kemal’in çocuklara armağan ettiği, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile gençlere armağan ettiği 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı kapsayacak şekilde düzenleniyor. Gururla söylemeliyim ki, Spor Şenliğimiz alanında birçok ilkleri barındıran, örneğine ülkemizde ve yurt dışında rastlanmayan, kurumlar arası dayanışmanın üst düzey olduğu bir organizasyon yapısıdır. Düzenlediğimiz şenlikle, Nilüfer’in bir spor kenti olmasına katkıda bulunmak, sporun yaşam boyu yapılması gereken bir kültür olduğunu bir kez daha vurgulamak amacındayız. Bir ay boyunca sporun nabzının atacağı Nilüfer’de yabancı ülkelerde bulunan kardeş şehirlerimizden gelen öğrenciler de şenliklere renk katacak. Bu yıl 13’sünü gerçekleştireceğimiz şenlikler hakkında biraz kapsamlı bilgileri sizleri paylaşmak istiyorum. Geride kalan 12 yılda, yaklaşık 100 bin öğrenci bu şenliklerde yer aldı. 10’un üzerinde kardeş şehrimizden 2 binin üzerinde yabancı öğrenci Nilüfer’deki çocuklarımızla aynı heyecanı paylaşırken, bir hafta boyunca aynı havayı teneffüs etti. Bu yıl da Bulgaristan’dan  Asenovgrad, Krumovgrad (Koşukavak), Ardino (Eğridere), Gotse Delchev, Stremtsi, Romanya’dan Braila, Almanya’dan Hanau, Fransa’dan Chalette, Ukrayna Nikolayev, Azerbaycan’dan Nizami, Macaristan’dan Balatonfüred, Belarus’tan Braslav, Polonya’dan Lublin, Letonya’dan Kekava, ve Türkiye’den Afyon/Dinar olmak üzere,  ülkemizin yanı sıra 10 farklı ülkeden, 15 kardeş şehrimizden toplamda 230 sporcu aramızda olacak. Konuklarımız, futsal erkekler, voleybol kızlar, kız erkek halk dansları alanlarında, 20 Nisan- 27 Nisan tarihleri arasında bizlerle buluşacaklar” diye konuştu.

Nilüfer İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Kaya da dev organizasyonun kurumlar arası dayanışmanın en güzel örneği olduğunu belirterek, sporu tabana yayarak mücadele ruhunun centilmence şenliklere yansıtılmasının hedeflerinin arasında olduğunu da kaydetti. Kaya bu yıl, bu dev organizasyonda 140 Eğitim – Öğretim Kurumundan 16 bin 225 sporcu-öğrenci 27 branşta mücadele edeceğini de belirtti.

 135 ayrı kategoride bin 643 takımın mücadele edeceği şenlik, 21 Nisan 2014 Pazartesi günü saat 13.00’te FSM Bulvarı’ndaki Uluslararası Şenlik Kortej yürüyüşü ile başlayıp, 19 Mayıs Çarşamba günü ödül törenleri ve akşam Gençlik Konseri ile sona erecek. 5 bin kişinin katılacağı dev kortej, Cengiz Göllü Voleybol Salonuna yürüyerek, şenlik coşkusunun startını verecek.  Geride kalan 12 yılda, yaklaşık 100 bin öğrenci bu şenliklerde yer aldı. 10’un üzerinde kardeş şehirden 2 binin üzerinde yabancı öğrenci Nilüfer’deki çocuklarla aynı heyecanı paylaştı.