haber

Nilüfer’de 14 Şubat çok özel kutlanacak

Kültür ve sanatın kenti Nilüfer’de 14 Şubat yine çok özel etkinliklere sahne olacak. Nilüfer Belediyesi 14 Şubat’ta hem Dünya Öykü Günü için hem de Sevgililer Günü için etkinlikler düzenliyor. 14 Şubat Cumartesi günü önce öykü tutkunlarının tadına doyamayacağı buluşma düzenlenecek. "Çünkü insan, öyküsüyle var" diyerek yola çıkan ve gelenekselleşen Dünya Öykü Günü buluşmaları, Bursa'da yedinci kez gerçekleşecek.

 

Maden işçileri üzerine öykü okumaları

Bursa Yazın ve Sanat Derneği ve Nilüfer Belediyesi işbirliğiyle Nâzım Hikmet Kültürevi’nde düzenlenecek Dünya Öykü Günü buluşması saat 17.00’de bildiri okunmasıyla başlayacak.  Programda, Şaban Akbaba, Hande Baba, Buket Başaran Akkaya, Deniz Moralıgil, “Ölüm Vardiyası: Maden İşçileri Üzerine Öykü Okumaları” yapacak. Cevdet İrketi’nin katılacağı Öykü Dinletisi’nin ardından da 2015 Buyaz Öykü Onur Ödülü sahibi Burhan Sönmez ile söyleşi düzenlenecek.


“Mutlu Aşk Şarkıları” konseri
Nilüferliler 14 Şubat Sevgililer Gününü de aşk şarkılarının seslendirileceği konserle kutlayacak. Anjelika Akbar ve Hakan Aysev 'Mutlu Aşk Şarkıları' ile Nilüferli dinleyicilerinin  karşısına çıkacaklar. Tüm dillerden bütün gönüllere akan aşk şarkılarından oluşan piyano-şan konserinde besteci ve piyanist Anjelika Akbar'ın uyarlamaları, ünlü tenor Hakan Aysev'in sesi ile sevenleri ile buluşacak. 14 Şubat Cumartesi günü saat 20.00’de  Fethiye Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek konserin biletleri Konak Kültürevi, Uğur Mumcu Sahnesi ve Nâzım Hikmet Kültürevi gişelerinde satılıyor