Ata sporlarına verdiği önemi geleneksel olarak her yıl düzenlediği etkinliklerle pekiştiren Nilüfer Belediyesi 22. Kayapa Rahvan At Yarışları ile bunu bir kez daha ortaya koydu. Kayapa Futbol Sahası’nda yapılan ve koşu stilleriyle geçmişten günümüze kadar uzanan yarışlara vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Bursa, Balıkesir, Kütahya, İzmir ve Kocaeli’den gelen yüze yakın sayıdaki at, gün boyu sıcak havaya rağmen kıyasıya mücadele etti. 7 kategoride yapılan yarışlar sonunda baş atlarda ilk sırayı Mehmet Barut alırken, ikinci Ahmet Dönmez, üçüncü de Tahsin Yılmaz oldu.

Yarışları dikkatle izleyerek yaşanan heyecana ortak olan Başkan Mustafa Bozbey, “Yıllardır bu bölgede yapılan bu tür etkinliklere özellikle de ata sporumuz olan atçılığa da sahip çıkarak bu etkinlikleri sürdürmeyi gelenek haline getiren, ama her geçen gün de daha nitelikli yapılmasını sağlamaya çalışan bir kurumuz. Bugün Nilüfer’de üç ayrı noktada at yarışları yapılıyor. Rahvan at yarışları hem Akçalar’da, hem Kayapa’da hem de yeni yeni Ürünlü mahallemizde yapılmaya başlandı. Buna sahip çıkmak bunları desteklemek buraya gelen at sahiplerinin daha rahat ortamda atlarını yarıştırabilmeleri bizim için önemli,” şeklinde konuştu.

Kayapa’da düzenlenen 22. Kayapa Rahvan At Yarışları müsabakalarının sona ermesiyle derece elde edenlere Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı Ali Karamık kupa ve para ödüllerini vererek jokey ve at sahiplerini performanslarından dolayı kutladı.