haber

Nilüfer’de 7’den 77’ye Aziz Nesin masalları

Nilüfer Belediyesi’nin ‘2015 Yılın Yazarı: Aziz Nesin’ etkinlikleri kapsamında düzenlediği  ‘Aziz Masalları’ etkinliğiyle hem yetişkinler hem de çocuklar masallar diyarına yolculuk yaptı. Önce Misi Çocuk Kütüphanesi’nde yetişkinlerle buluşan Nazlı Çevik, sihirli, kereveti bol masal dünyasının kapılarını, Aziz Nesin masallarıyla onlar için araladı.

 

Nazlı Çevik ‘Tibet Çanağı’  ile dinleyicilere mini bir ses terapisi yaptı ardından da Aziz Nesin’den masallar ve Hint masalı anlatarak onları gerçekliğin atmosferinden alıp masallar diyarına götürdü.

 

Üçevler Çocuk Kütüphanesi’nde de Emir Koop Ortaokulu ve Koç Ortaokulu öğrencileriyle buluşan Çevik, çocukları masalların büyülü dünyasıyla buluşturdu.  Aziz Nesin’in Çoban Köpeği ile Motorlu Treni’ni anlatan Çevik, çocukların hayal dünyalarına seslendi. Masal dinletisinin konuğu çocuklar da farklı bir gün geçirmenin keyfini yaşadı.

 

Nilüfer Belediyesi’ne düzenlediği etkinlikten dolayı teşekkür eden Çevik, “Ümit ederim ki kalplerimizi ve gönüllerimizi açarak, masallarda buluşacağız” dedi.