haber

Nilüfer de Aktunç un anısına anma etkinliği

Nilüfer Belediyesi, kendisine özgü bir üslup geliştirdiği öykülerinde ve romanlarında öncü anlatım denemelerine imza atan, şiir, roman, hikaye, deneme gibi alanlarda pek çok ilgi çekici eserin yanısıra 1990 yılında derlediği Büyük Argo Sölüğü'nü  Türk diline kazandıran Hulki Aktunç'u unutmadı.

Nilüfer Şiir Kütüphanesi, Nazım Hikmet Kültürevi'nde Hulki Aktunç hayranlarını, sanatçının şiirleri, mektupları, fotoğrafları ve resimleri ile buluşturan bir sergiye ev sahipliği yaptı. 

Serginin ardından ise  ürün verdiği edebiyat dallarının tümünde birçok ödüle değer bulunmuş ve her zaman çok özel bir okur kitlesinin beğenisini kazanmış sanatçının eşi Semre Aktunç ve sanatçı ile ortak bir kitabı bulunan Şair Gültekin Emre ile Aktunç'un yakın dostu Adil İzci'nin katıldığı bir söyleşi düzenlendi. Bu üçlü Aktunç ile birlikteliklerini, anılarını ve etkileşimlerini söyleşi katılımcıları ile paylaştı.

Aktunç'un aile koleksiyonunda bulunan mektuplarından, fotoğraflarından ve resimlerinden seçmeler içeren sergi Eylül ayına kadar Nazım Hikmet Kültürevi'nde izlenime açık kalacak.