Tüm dünyada sevginin günü 14 Şubat, Nilüfer’de de özel etkinliklerle kutlandı. Nilüfer Nikahevi önünde bu özel gün için tasarlanan dev pasta kesilirken, Nilüfer Belediyesi’nin geliştirdiği “Nilüfer’de Aşk” sosyal medya uygulamasına katılanlar arasından dereceye girenler de ödüllendirildi. Katılımcılar tarafından "Nilüfer’de aşk"ı anlatan yüzü aşkın mesaj ve fotoğrafın gönderildiği kampanyada, beğeni alanlar arasında ilk sırayı Kader Gülsün, ikinci Müneyyen Karamahmutoğlu ve üçüncü de Songül Demir oldu.


Özel günün ve sevginin önemine değinen Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, “Bugüne dünya sevgi günü demeyi ben daha doğru buluyorum. Tüm dünya insanlarından sevgi eksik olmasın. Herkesin sevgiyi içinde barındırmasını diliyorum. Sevgi beraberinde aşk da taşır. Herkes farklı şeye aşk olabilir. Bu duyguları dışa yansıtalım ve sevgimizi ifade edelim. Bugün herkese kutlu olsun. Sevgililerin mutluluğu her an hissedilsin ve yansıtılsın. Sevgi yansıtılırsa tüm kötülükler bertaraf olmuş olur. Küçük bir sevgi sözü her şeyi değiştirir. Yeryüzünü sevgi şekillendirir,” dedi.

Kutlamaya katılan eski Bakanlardan Ertuğrul Yalçınbayır, Bursa eski Milletvekili Hayatı Korkmaz, CHP Nilüfer İlçe Başkanı Özgür Şahin ve çok sayıda davetli de anlamlı günle ilgili mesajlar verdi.

Başkan Bozbey daha sonra evlilik tarihlerini 14 Şubat olarak belirleyen çiftlerin nikahını da kıyarak mutluluklarına ortak oldu.