haber

Nilüfer'de Belgesel Filmleri Haftası

Nilüfer Belediyesi tarafından 15 Kasım-21 Kasım tarihleri arasında Konak Kültürevi'nde düzenlenecek belgesel filmleri haftasında "Samsara", "Cennetteki Çöplük" ve "Baldan Acı" isimli yapımlar gösterime girecek. Yapımlar en az dramatik filmler kadar izlenebilecek nitelikte.


Cuma günü ilk gün gösterimleri 12.00 ve 20.30'da yapılacak, Çekimleri beş yılı aşkın bir sürede, yirmi beş ülkede tamamlanan "Samsara"; İnsan deneyiminin ve maneviyatının kavranılamayan derinliklerini ele alıyor. Yönetmenliğini Fatih Akın'ın yaptığı,  dünya prömiyeri 2012 Cannes Film 

Festivali' inde gerçekleştirilen, Trabzon'un Çamburnu ilçesindeki çöplüğü ve çevre kirliliğini konu edinen "Cennetteki Çöplük" de hafta boyunca her gün gösterimde olacak.

15-21 Kasım tarihleri arasında Nilüferliler için perde açacak ödüllü belgesellerden sonuncusu ise izleyiciyi arıların büyülü dünyasında renkli bir yolcuğa çağırırken, arıların hayatı üzerinden tehlike altındaki doğal hayatın durumu ve insanın doğa içinde konumu sorgulayan "Baldan Acı" isimli belgesel. Konak Kültürevi, Serdar Şafak  Sahnesi'nde gösterime girecek  belgesel yapımların bilet fiyatları ise indirimli 3 TL, tam 5 TL.