haber

Nilüfer’de Bisikletli Zabıtalar işbaşında

Çok sayıda uygulama ile Türkiye’de örnek olan Nilüfer Belediyesi yine bir ilki gerçekleştirdi. Nilüfer Belediyesi, Zabıta Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan ‘Bisikletli Zabıta’ ekibi faaliyete geçti. Olaylara anında müdahale etmek, vatandaşla daha kolay iletişim kurabilmek amacıyla uygulamaya konulan ‘Bisikletli Zabıta’ ekipleri, Ataevler, İhsaniye, Ertuğrulkent, Altınşehir ve Yüzüncüyıl Mahalleleri’nde göreve başladı. Bursa Emniyet Müdürlüğü iş birliğiyle ‘Kırlangıç’ adını verdikleri bisikletli polis ekiplerinin ardından ‘Bisikletli Zabıta’ ekiplerinin de Türkiye’de bir ilk olduğuna vurgu yapan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, oluşturulan 10 kişilik bisikletli ekiple Nilüfer’in çeşitli mahallerinde hizmet verdiklerini söyledi.

 

Bisikletli zabıtalar sayesinde 140 kilometrelik bisiklet yolu, yaya ve engelli yolu hattını da kontrol altında tuttuklarını belirten Bozbey, "Arkadaşlarımız, bisiklet yollarından mahallelere ulaşıp, o bölgelerdeki bisiklet yolları üzerindeki hatalı parkları önlüyor. Aynı zamanda vatandaşla iç içe olup, anlık sorunları hemen belediyemizle paylaşıyor. Şu an 10 arkadaşımız bisikletli zabıta olarak görev yapıyor. Son derece memnunuz. Geri dönüşler çok güzel. İnanıyorum ki bisikletli zabıta Türkiye’ye yayılacak” diye konuştu.

Zabıtalar vatandaşın yanında
Bu proje ile zabıtanın sadece ceza kesici değil, vatandaşlara yardım eden, dertlerini dinleyen bir müdürlük olduğunu gösterdiklerini ifade eden Nilüfer Belediyesi Zabıta Müdürü Tan Gündüz de, “Şu an 5 mahallede 10 kişilik ekiple hizmet veriyoruz. Bisiklet ve yaya yolları bizim için çok önemli. Bisikletli zabıta ekiplerimizle bu yollar üzerinde yaşanan olumsuzluklara anında müdahale etme şansı bulduk. Hedefimiz, bisikletli zabıta sayımızı bu yıl içerisinde 30’a çıkarabilmek. Sayımız arttıkça bütün Nilüfer’e hizmet edeceğiz” diye konuştu.