haber

“Nilüfer’de çocuk olmak bi’ harika”

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı yurdun dört bir yanında olduğu gibi Nilüfer’de de coşkuyla kutlandı. Nilüfer Belediyesi ve Nilüfer Kent Konseyi’nin İhsaniye Cumhuriyet Meydanı’nda “Nilüfer' de Çocuk Olmak Bi Harika!” sloganıyla düzenlediği Nilüfer Çocuk Şenliği, Nilüfer Kent Konseyi Çocuk Meclisi’nin Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’i ziyaretiyle başladı.

 

BOZBEY’E ÇOCUK DANIŞMAN ÖNERİSİ

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında başkanlık makamını bir günlüğüne çocuklara devretti. Çeşitli okullardan gelen öğrencilerin başkanlık koltuğuna oturduğu Nilüfer Belediyesi’nde, minikler özellikle eğitim ve trafikte uygulamak istedikleri projeleri anlattı, yeşil alanlara daha çok önem verileceğini söyledi. Nilüfer Kent Konseyi Çocuk Meclisi Başkanı Karya Smyrna Kaymaz da Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’i makamında ziyaret ederek, Çocuk Meclisi olarak taleplerini dile getirdi. 23 Nisan’da on dakika başkanlık koltuğuna oturmak istemediğini dile getiren Kaymaz, Bozbey’in danışmanlarla çalıştığını belirterek belediyede çocukları temsil edecek çocuk danışman olmasını istedi. Kaymaz, “Nilüferli çocukların hakları için çalışmalar yürüten Nilüfer Kent Konseyi Çocuk Meclisi Çocuk gönüllüleri olarak biz sizin koltuğunuza bir günlük oturmak değil, koltuğa oturanların bizim haklarımız ve mutluluğumuz için neler yapabileceklerini düşünmelerini istiyoruz. Biz biliyoruz ki Türkiye’de bizim başkan amcamız kadar katılımcı ve demokratik, özgürlükçü ve bizi önemseyen başkan sayısı çok az. Çocuk dostu şehir olmak için bizlerin de görüşleri alınarak projelere imza atılmalı” şeklinde konuştu.

 

Nilüfer Kent Konseyi Çocuk Meclisi Başkanı Karya Kaymaz’ın bu önerisini değerlendiren Başkan Bozbey de, Çocuk Meclisi Başkanı’nın Nilüfer Belediyesi’nin Çocuk Danışmanı olacağı sözünü verdi. Ziyarette Başkan Bozbey, çocuklarla birlikte “Nilüfer’de Çocuk Olmak Bi Harika!” yazılı pastayı keserek konuklarına ikram etti.

 

Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen etkinlikte de bir konuşma yapan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, “önce insan” ilkesiyle çocuklar için hazırladıkları projelerden söz etti. Spor salonları, yüzme havuzları ve kütüphaneleri çocukların hizmetine sunduklarını belirten Bozbey, kısa zamanda Masal Müzesi projesini de yaşama geçireceklerini kaydetti. Başkan Bozbey, “Stratejik planımıza uygun olarak Masal Müzesi’ni de sizlere teslim edeceğiz. Burası, çocuklarımızın uğrak noktası bir alan olacak. Çocuklarımızın eğlenmesini istiyoruz. Bugün onların bayramı. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, dünyadaki bu eşsiz  liderin tüm dünya çocuklarına armağan ettiği bu bayramı, çocuklarımızın bilinçli, içeriğini bilerek kutlaması bizim arzumuzdur. Onun için 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı unutmamamız, çocuklarımızla paylaşmamız gerekiyor” dedi. Nilüfer Belediyesi olarak Nilüfer Kent Konseyi ile düzenlenen bu etkinlikle, Halk Evi’nde bayramı çocuklarla birlikte kutlamanın büyük bir onur olduğunu ifade eden Bozbey, “Çağdaş bir Türkiye için çağdaş çocuklarımıza ihtiyacımız var. Çağdaş düşünceye ihtiyacımız var. Dünyayla entegre olabilecek, dünyayla iletişim kuracak çocuklarımıza ihtiyacımız var. 23 Nisan Bayramı’yla kandilin de buluşması çok anlamlı diye düşünüyorum. Hepimizin kandili kutlu olsun” diye konuştu.

Pantomim gösterisi, interaktif oyunlar, yaratıcı el işi atölyesi, kukla gösterisi ve Şubadap Çocuk Orkestrası’nın konserinin yer aldığı Nilüfer Çocuk Şenliği’nde minikler doyasıya eğlendi. Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara emanet ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda çocuklar Nilüfer Belediyesi tarafından Cumhuriyet Meydanı’na kurulan 1. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin mini maketini de gezerek Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atıldığı binayı yakından tanıma fırsatı buldu. Bu arada çocuklar, meydana kurulan platform üzerine Mustafa Kemal Atatürk ve çocukların bir arada bulunduğu yapbozu da keyifle tamamladı.

 

BİZİM EV ÇOCUKLARINDAN KLASİK ARABALARLA ŞEHİR TURU

Nilüfer Belediyesi Bizim Ev Engelliler Sosyal Yaşam Destek Merkezi’nde bulunan çocuklar da Bursa Vosvos Derneği’nin organizasyonuyla Fatih Sultan Mehmet Bulvarı’nda şehir turu attı. Balonlarla ve Türk Bayrakları’yla süslenmiş arabalarla gezen minikler daha sonra Nilüfer Belediyesi tarafından düzenlenen etkinliğe katılarak 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı gönüllerince eğlenerek kutladı.