haber

Nilüfer’de demokrasi kültürü yaygınlaşıyor

Nilüfer sakinlerinin sorunlarına çözüm bulmak, önerilerini dinlemek amacıyla Halk Günü düzenleyen Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Nilüfer ‘Barış Meclisi’nde halkla bir araya geldi. Başkan Bozbey, insan odaklı projelerin hayata geçirilmesi ve Nilüferliler’in talep, istek ve önerilerini yakından takip etmek amacıyla kendisinden randevu talep eden yurttaşları Nilüfer ‘Barış Meclisi’nde ağırladı. Bozbey, vatandaşların karşısına başkan yardımcıları ve birim müdürleri ile birlikte çıktı. İlk kez Nilüfer ‘Barış Meclisi’nde gerçekleştirilen Halk Günü’nde vatandaşlar sorunlarını Bozbey ile paylaşırken, başkan yardımcısı ve ilgi müdürler de sorunların çözümü noktasında bilgi verdi.

Projelerine destek istediler

Vatandaşlar, sorunlarının yanı sıra yenilikçi projelerle de Başkan Bozbey ile fikir alışverişinde bulundu. Yeni Kuşak Köy Enstitüleri Derneği’nden gelen heyet Nilüfer’de Köy Enstitüleri Kültürevi yapılmasını talep ederken, BÜYDER Başkanı Cansın Keser ve yönetimi de üstün yetenekli çocuklara yönelik “Yeteneğim benim geleceğim” projesine destek istedi. Başkan Bozbey de üstün yetenekli çocukların ilgi alanlarının ve yeteneklerinin keşfedilmesi için hazırlanan projeye destek vereceklerini söyledi. Altınşehir Mahallesi Meliskent-1 Sitesi sakinlerinden Özgür Çubukçu ve beraberindeki heyet de Batı Atık Artıma Tesisi’nden yayılan kokuyu gündeme taşıdı. Uzun yıllardan beri Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin sorunu çözemediğini kaydeden Özgür Çubukçu, bölgede yayılan kokunun dışında tesisin kanserojen etkilerinin olup olmadığının araştırılması için talepte bulundu. Çubukçu, akredite bir laboratuardan rapor alınarak Altınşehir Mahallesi ve çevre mahallelerde yaşanan sorunun çözümü için hukuki yollara başvurmak istediklerini de kaydetti. Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey de yaşanan koku sorunuyla ilgili kurum yetkilileriyle yaptıkları görüşmelerde 2017 yaz aylarında problemin ortadan kalkacağına ilişkin cevap aldıklarını belirtti. Sorunun sadece Altınşehir’i değil tüm Nilüfer ve çevresini ilgilendirdiğini söyleyen Başkan Bozbey, Batı Atık Arıtma Tesisi’nin çevresel sorunlarının araştırılması gerektiğinin altını çizdi. Bozbey, akredite bir laboratuar bulunmasıyla ilgili de birlikte hareket edebileceklerini kaydetti.

Fethiyeli kadınlar istihdamda yer almak istiyor    

Halk Günü’ne katılan Fethiye Kadınları Dayanışma ve Kültür Derneği Başkanı Hamiyet Emirağaoğlu da kadınların daha fazla istihdamda yer alması için Başkan Bozbey’den destek istedi. Dernek Başkanı Emirağaoğlu, Başkan Bozbey’den ürünlerini satabilecekleri yer talebinde bulundu. Nilüfer’deki 32 kadın derneğinin her zaman yanında olduklarını belirten Başkan Bozbey de “ Amacımız kadınlarımızın daha fazla çalışma hayatının ve sosyal hayatın içinde olmaları. Nilüfer Belediyesi olarak kadınları evde tutan değil elinden tutan kurumuz. Sizlere de desteğimiz sürecek. Talebinizi arkadaşlarımız not aldı en kısa zamanda dönüş yapacaktır” dedi. Osmangazi Bağlarbaşı Mahallesi Muhtarı Hüseyin Gümüşsoy ve Semih Öksüz de Başkan Bozbey’e bisiklet taksi projesini sunarak Nilüfer’de Fatih Sultan Mehmet Bulvarı’nda bu taksilerin kullanımıyla ilgili öneride bulundu. Mustafa Bozbey de dünyanın bir çok kentinde bisiklet taksilerin bulunduğunu söyleyerek projeyi değerlendireceklerini belirtti.

Bozbey: Demokrasi kültürü böyle bir şey

Vatandaşların sorununa Halk Evi’nde bulunan Nilüfer ‘Barış Meclisi’nde kulak veren Başkan Mustafa Bozbey, demokrasi kültürünü yaygınlaştırmak istediklerini söyledi. Bozbey, “Bürokrat arkadaşlarımızla birlikte gelen vatandaşlarımızın sorunlarını dinledik. Bu kent hepimize ait bürokrat ve sorumlu arkadaşlarımız vatandaşlarımızla yüz yüze geldiler, vatandaşlarımız da topluca bir yönetimin karşılarında olduğunu görünce isteklerini taleplerini ya da eleştirilerini daha net iletme imkanını buldular. Demokrasi, uzlaşı kültürü dediğimiz böyle bir şey” dedi.