haber

Nilüfer’de demokrasi sandıkları kuruluyor

Demokrasi, eşitlik, özgürlük, vicdan, katılımcılık ve sosyal belediyecilik anlayışıyla Türkiye’ye örnek Mahalle Komiteleri yönetim sistemini oluşturmak için çalışmalarını sürdüren Nilüfer Belediyesi’nin bu konuda en büyük paydaşlarından olan Nilüfer Kent Konseyi adına Başkan Şazi Çavuşoğlu, yaklaşan seçimler öncesi siyasi partiler ve kent dinamiklerinin temsilcileriyle bir araya gelerek, katılım için destek istedi.

 

Mahalle Komiteleri’nin yerel demokrasiyi gerçek anlamda tabanda yaşatma örneği olduğunu vurgulayan Nilüfer Kent Konseyi Başkanı Şazi Çavuşoğlu, “Geçtiğimiz dönemde yeteri kadar katılım sağlayamadık. Bunu her yerde ifade ediyoruz. Bu bizim için bir tecrübe oldu. Çok farklı şeyler gördük ve yaşadık. Geçmişe baktığımızda hataları ya da eksiklikleri, anlatamadığımız durumları bu dönemde yapmamak adına çalışmalarımızı yoğunlaştırdık. Farklı siyasi görüşlerden, farklı kökenden vatandaşlarımızın Mahalle Komitelerinde bir araya gelerek mahallenin gelişimi ve sorunların giderilmesi noktasında söz sahibi olmasını istiyoruz,” dedi.

 

Mahalle Komitelerinin muhtarlara paralel bir yapı olmadığına dikkat çeken Çavuşoğlu, “Muhtarlarımız Mahalle Komitelerinin doğal başkanlarıdır. Azalar, okul aile birliği başkanları, cemevi ve cami derneklerinin, spor kulüplerinin, sağlık birimlerinin, kadın derneklerinin temsilcileri ile sivil toplum kuruluşlarının başkanları ise doğal üye oluyor.

 

Bunun yanında 26 Ekim tarihinde her mahalleye kurulacak sandıklardan seçimle gelecek olan mahalle temsilcilerimiz olacak. Bu anlamda siyasi partiler, oda temsilcileri, dernekler, sendikalar, esnaflar ve STK’lara bilgilendirme ve destek ziyaretinde bulunuyoruz. Kendi örgütlerinde ilgili mahallede ikamet eden üyelerine bu konuda bilgilendirme yaparak sürece katkı koymalarını istiyoruz. Vatandaşlarımızın bu işi benimsemeleri için birebir görüşmeler yaparak iyi bir örgütlenmeyi amaçlıyoruz. Biz, hiçbir siyasi partinin temsilcisi değiliz. Her partiye eşit mesafedeyiz. Belediye Başkanımız Mustafa Bozbey, stratejik planın hazırlanmasından, projelerin hayata geçirilmesi noktasına kadar Mahalle Komitelerinden onay çıkmamış herhangi bir proje çalışmasının yapılmayacağını belirtti. Bunu sağladığımız zaman komiteler, kendi kendini yöneten ve belediyenin çalışmalarına yön veren bir yapı haline gelecek. Geçmiş dönemde yaşanan eksikliklerin yanında birçok güzel işler de yaptık. Gazi Caddesi’nin düzenlenmesi, park yerlerinin belirlenmesi, İhsaniye Mahallesi’ndeki park uygulaması bunlardan sadece birkaçı,” diye konuştu.

 

Şazi Çavuşoğlu’na kulak veren temsilciler de Nilüfer Belediyesi’nin örnek bir çalışmaya daha imza attığını kaydederek, sistemin hayata geçirilmesi noktasında gereken desteği sunacakları sözünü verdi.

 

Mahalle Komitelerine aday olmak isteyenler, 16 Ekim Perşembe günü saat 17.00’ye kadar mahalle muhtarlıkları ve Nilüfer Kent Konseyi’nden ayrıntılı bilgi alabilir ve başvuru formlarına ulaşabilirler. Nilüfer Kent Konseyi ile iletişim kurmak için 452 32 00’dan detaylı bilgi alınabilecek.