Her yıl olduğu gibi bugünde ‘8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ Nilüfer’de bir başka kutlandı. Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi 8 Mart nedeniyle bugünde başkanlık vekaletini Nilüfer Belediyesi Meclis Üyesi Aysel Okumuş’a verirken, birçok kadınlar günü etkinliklerine katıldı. Nilüfer Belediyesi yine bu özel günde bir ilke imza atarak, 2009 yılından bu yana uygulanan yarım gün olan kadın personelin idari iznini, bu yıl tam güne çıkartırken, dağıtılan çuha çiçekleri de hoş bir sürpriz sundu. 

Nilüfer Belediyesi ve Nilüfer Kent Konseyi’nin gerçekleştirdiği etkinlikler, FSM Bulvarı’nda yürüyüşüyle başladı. Çok sayıda kadının katıldığı yaklaşık 500 kişilik grup, sloganlar eşliğinde Nilüfer Organik Pazarı’na kadar yürüdü. Yürüyüş sonunda Nilüfer Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Emel Helvacı, bir basın açıklaması yaptı. Her gün binlerce kadının evde, işyerinde, sokakta, otobüste şiddete, tacize ve tecavüze uğradığını ve her gün 5 kadının, yakınları olan erkekler tarafından öldürüldüğünü anımsatan Helvacı, kadına yönelik şiddetin normalleştirildiğini vurguladı. Kadınlara yönelik şiddetin ancak kadınların örgütlü gücüyle duracağını ifade eden Helvacı, “Biz kadınlar öncelikle kendi yaşamımızdan başlamak üzere erkek egemen bakış açısına karşı yola çıktık. Tüm kadınlarla el ele vererek ortak mücadeleyi öreceğiz. 8 Mart kadınlar açısından bir kazanıma dönüşsün. Sınıfsız, sömürüsüz, savaşsız, kavgasız bir dünya ve ülke için korkmuyoruz, susmuyoruz, direniyoruz” dedi. 

Yürüyüşe katılan Nilüfer Belediye Başkan Vekili Aysel Okumuş da kadınların özel gününü kutlayarak, örgütsel birliktelikle kadınların her türlü sorunu aşabilecek güce sahip olduğunu belirtti. 

Etkinlikler daha sonra transseksüel olan Esmeray’ın yazıp oynadığı tek kişilik Cadının Bohçası adlı oyunla devam etti. Nazım Hikmet Kültürevi’nde sahnelenen ve bir transseksüelin gözünden kadın-erkek dünyasının ele alındığı oyun, kadınlar tarafından ilgiyle izlendi. Bir saati aşkın süren oyun sonunda Esmeray izleyenlerden tam not aldı. 

Nilüfer’de etkinlikler çeşitli programlarla devam ederken, Başkan Mustafa Bozbey de kadınları özel günde yalnız bırakmadı. CHP İl Kadın Kolları tarafından düzenlenen ‘8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ etkinliğine katılan Başkan Mustafa Bozbey, kadınların özel günün kutlayarak çiçek verdi. Nazım Hikmet’in ‘Kadın’ adlı şiirini de okuyan Başkan Mustafa Bozbey, “Nazım Hikmet’in şiirinde dediği gibi kadın ne döşek, ne köçek, ne ayal ne de vebal! 
Kadın aslında her şey. Saçlarını koklamaya kıyamadığımız kızımız, ellerini öpmeye doyamadığımız anamız, omzuna başımızı dayadığımız, yan yana dünyaya meydan okuduğumuz karımız ve göz bebeğimiz kız kardeşimizdir kadın. Her şeyden önce bizim erkekler olarak, farklı vücutlarda yaratılsak da aynı yaşamı paylaştığımız kadınlara cinsiyetimiz nedeniyle üstünlük taslamamayı öğrenmemiz, anaların da erkek çocuklarını bu kıyaslamayı yapmadan büyütmesi gerekiyor. Bu bakış açısının topluma yerleşmesi şart. Ancak böylelikle birbirimize “önce insan” olarak bakabiliriz ve kadın ile şiddet kelimesi bu kadar sık yan yana gelmez. Kadınların şiddetten arındığı, kadın erkek eşitliğinin, anayasal güvence altına alındığı, sınıfsız, sömürüsüz, savaşsız, barış içinde bir Dünya ve Türkiye yaratmak için susmayan, korkmayan, direnen kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyorum” diye konuştu.  

Başkan Bozbey daha sonra Nilüfer’de kurulan pazar yerlerini de ziyaret ederek, kadınların özel gününü kutlayıp, çiçek dağıttı.