haber

Nilüfer’e bir ödül de BUİKAD’dan geldi

Bursa İş Kadınları ve Yöneticileri Derneği (BUİKAD) Bursa’da iş yaşamında başarıya imza atan kadınları bu yıl da Kent Meydanı AVM işbirliği ile ödüllendirdi. 

Almira Otel Büyük Salon’da düzenlenen geceye Vali Şahabettin Harput, CHP Bursa Milletvekili Sena Kaleli, BTSO Meclis Başkanı İlhan Parseker ve Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey de katıldı. BUİKAD Başkanı Özlem Baş Bayraktar yaptığı açılış konuşmasında iş yaşamında kadının önemine kamuoyunun dikkatini çekmek, başarılı iş kadınlarını taçlandırarak iş yaşamında yer alan tüm kadınları ve onları destekleyen kişi ve kurumları yüreklendirmek amacıyla bu yıl dördüncüsünü düzenledikleri ödül törenine gösterilen ilgiden duyduğu memnuniyetini dile getirdi.

Vali Şahabettin Harput ise “Kadınların toplumumuzda hak ettiği yeri alması, iş yaşamında kadın varlığının artırılması ve şiddete maruz kalmamaları için bir çok yasal düzenleme yapılıyor, yönetmelikler çıkartılıyor. Ancak artık biliyoruz ki yasal düzenlemeler yeterli değil, topyekun çözüm için bütün kesimlere bu eğitimi verebilirsek o zaman kadınların da erkeklerin de daha mutlu yaşadığı bir topluma sahip olabiliriz,” dedi.

9 kategoride belirlenen ödüllerde, 2009 yılında Eşitlik Birimi’ni kuran, tüm çalışanlarına toplumsal cinsiyet eşitliği eğitimi veren, pozitif ayrımcılık ilkesi doğrultusunda kadın çalışanlarını her konuda teşvik eden ve idareci kadrosunu kadın ağırlıklı oluşturan, sosyal belediyecilik uygulamalarında kadın önceliğini her fırsatta vurgulayan Nilüfer Belediyesi, yılın iş yaşamında kadını destekleyen kamu kurumu olarak açıklandı.

Ödülünü BUİKAD Kurucu Başkanı Selma Çetinkaya Türker’den alan Başkan Mustafa Bozbey, “2009 yılından bu yana her 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde yarım gün idari izinli saydığımız kadın çalışanlarımıza bu yıl tam gün izin kullandırıyoruz. Bu uygulamanın Türkiye’ye örnek olmasını diliyoruz,” dedi. Nilüfer Belediyesi bünyesinde kurulan Eşitlik Birimi’nin çalışmaları hakkında bilgi veren Bozbey, geçtiğimiz yıl hizmete giren Nilüfer Belediyesi Kadın Sığınma Evi’ne günde ortalama 5 başvuru geldiğini belirterek, “Nilüfer Belediyesi’nin amacı şiddete karşı kadın dayanışmasını oluşturmak, ortak mücadele zemini hazırlamak ve ‘kadın dostu kent’ tanımlamasına uygun olarak Nilüfer’i eşit bir şekilde kadınlarla yönetmek,” şeklinde konuştu.

Gecede belirlenen 9 kategoride ödül alanların listesi ise şu şekilde oluştu:
Yılın en başarılı iş kadını - Mefküre Zümbülova
Yılın en başarılı kadın yöneticisi - Gülseren Küçükkayalar
Yılın en yenilikçi iş kadını - Zerrin Özgüle
Yılın en başarılı kadın girişimcisi - Güler Özkartal
Yılın iş yaşamında kadını destekleyen şirketi - Borusan Holding
Yılın iş yaşamında kadını destekleyen kamu kurumu - Nilüfer Belediyesi
Yılın iş yaşamında kadını destekleyen sivil toplum kuruluşu - BUTGEM Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Vakfı
Jüri özel ödülü - Nazlıgül Ünal
Jüri özel takdir ödülü - LÖSEV Lösemili Çocuklar Vakfı