haber

Rast makamından Roman havasına

“Rast Makamından Roman Havasına” adı altında Nâzım Hikmet Kültürevi’nde düzenlenen konser sanatseverlerden tam not alırken, salonu dolduran kalabalık ikinci bölüm ile başlayan Roman havasının kıvrak ritmlerine kendisini kaptırdı. 

Konser sonunda koro üyelerini tebrik eden Başkan Mustafa Bozbey de seslendirdiği şarkılarla geceye renk kattı. Sahneye gelerek Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ve Nilüfer Belediyesi Kadın Korosu’na desteklerinden dolayı teşekkür eden Saniye Rıza Kız Çocuklarını Koruma Derneği Başkanı Habibe Çıngıloğlu, kız yurdunda kalan öğrencilerin kendi elleri ile yaptığı çalışmaları armağan etti. Geceye katılan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Sunay Özkul, “Kadının sosyal hayattaki varlığının en güzel örneklerinden birini ortaya koyan Nilüfer Belediyesi Kadın Korosu’nu çalışmalarından dolayı kutluyorum,” dedi.

Kurulduğu 2005 yılından bu yana başarısı ve sosyal sorumluluk projeleri çerçevesinde düzenlediği yardım konserleri ile adından sıkça söz ettiren Bursa’nın başarılı korosu sadece geçtiğimiz yıl düzenlediği konserlerden dernekler yararına 50 bin TL gelir sağladı.